Jandarmadan dron destekli “Bayramınız Kemerli Olsun” uygulaması

Jandarmadan dron destekli “Bayramınız Kemerli Olsun” uygulaması
Jandarmadan dron destekli “Bayramınız Kemerli Olsun” uygulaması
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun’un Bafra ilçesinde “Bayramınız Kemerli Olsun” projesi dahilinde Ramazan Bayramı öncesi jandarma trafik ekipleri sürücülere yönelik dron destekli denetim yaptı.

İçişleri Bakanlığı tarafından trafik güvenliğine dikkat çekmek ve bayram tatilinde trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla başlatılan “Bayramınız Kemerli Olsun” projesi çerçevesinde trafik kazalarını önlemek için denetimlerini artıran jandarma ekipleri, Kavak Yolu’nda oluşturulan noktalarda dron uçurarak denetim gerçekleştirdi. Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’in de katıldığı uygulamada, araçlar havadan da takip edildi. Kaymakam Ertürkmen ve İlçe Jandarma Komutanı Fatih Özer tarafından durdurulan sürücülere broşür verilerek emniyet kemeri ve hız konusunda uyarıldı.

Ramazan Bayramı süresince trafikte emniyet kemeri kullanımının önemine dikkat çekmek ve farkındalığın artırılması için uygulamaların yapıldığını belirten Ertürkmen, “29 Nisan itibarıyla emniyet bölgemizde ‘Bayrama Kemerle Bağlan’ etkinliği dahilinde çalışma yapmıştık, bugün de dış mahallemizde jandarma bölgemizde bu çalışmayı yürütüyoruz. Özellikle bugün daha da fark ettik ki trafik daha da bir yoğunlaşmış. Dışarıdan misafirlerimizin geldiğini görüyoruz. Onları özellikle uyarıyoruz. Hayatın büyük bir yoğunluğu var, yorgunluğu var. Trafik akışı bugünlerde çok artmış durumda. Belki direksiyonda sağlam giderken her hangi bir sıkıntı yok ama kaza anında muhakkak kemerli olmalarını ve hayata kemerle bağlanmalarını istiyoruz. Özellikle ön tarafta oturanlar kemerlerini takıyorlar ama arka koltukta oturanların kemerlerini takmadıklarını görüyoruz. Özellikle çocuklarımızın kemerlerinin takılmadığını fark ediyoruz. Oysa bu son derece tehlikeli. Vatandaşları bu konuda da uyarıyoruz. Arkada oturan yolcularımızda, özellikle çocuklarımızın kemerlerini taksınlar. Anne babalar dikkatli olması gerekiyor” dedi.

Denetimlerin bayram boyunca devam edeceği bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin