Sıhhat işçilerine yönelik şiddet normalleştirilmeye çalışılıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Sağlık İşçileri Sendikası (SES) Samsun Şube Lideri Aysel Ocak, Samsun’da bir bayanın sokak röportajında söylediği ‘doktor dövüyoruz’ tabirleriyle ilgili “Dün basında yer alan haberlerde öğrendiğimiz bir olayda Samsun’da sokak röportajı yapan bir internet sitesi muhabirine kimliği muhakkak olmayan bir bayanın söylediği sözler bizleri derinden üzmüş ve endişelendirmiştir. Daima şiddet riski altında bulunan sıhhat işçilerine karşı işlenen hataları normalleştirici, bireyleri bu kabahatleri işlemeye tahrik edici ve beğenmediği hekimi, sıhhat çalışanlarını dövme hakkını kendisinde gören bir algı oluşturulmaya çalıştığı görülmektedir” dedi.

SES Samsun Şube Lideri Aysel Ocak, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında Samsun’da yapılan sokak röportajı sırasında konuşan kimliği meçhul bayanın ‘artık tabipleri dövüyoruz’ sözlerine reaksiyon gösterdi. Ocak, “Etkili bir sıhhatte şiddete karşı gayret yasası çıkartılması ve hayata geçirilmesine kadar sıhhatte şiddete karşı sesiz kalmayacağımızı, çabamızı sürdüreceğimizi kamuoyu ile paylaşıyor, sokak ağzı ile şiddeti tahrik eden kişi hakkında gereğinin yapılması için Sıhhat Bakanı ve Cumhuriyet savcılarını vazifelerini yerine getirmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

“SÜREKLİ ŞİDDET RİSKİ ALTINDAYIZ”

Aysel Ocak şunları söyledi:

“Sağlık işçileri, pandemi, sarsıntı üzere felaketler dahil büyük bir özveri ile misyonlarını 7/24 ağır çalışma şartlarında yerine getirirken sıhhatte şiddet, sözel gerekse fizikî olarak maalesef artarak devam ediyor. İki gün evvel Bursa Uludağ Üniversitesi’nde yakınları vefat eden iki kardeş Kalp ve Damar Cerrahisi Profesörü Murat Biçer’e sorumlu olduğu münasebeti ile saldırmışlar ve başına tabanca kabzası ile vurarak darp etmişlerdir. Evvelki gün yeniden 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir hastanın kayıt yaptırmak istediği kısımda muayene fiyatı borcu çıkması üzerine, sekreter arkadaşımız, borcunu ödemeden süreç yapamayacağını açıklamış hasta kendisine ağır hakaretlerde bulunarak kapı ve camları yumruklamıştır. Dün basında yer alan haberlerde öğrendiğimiz bir olay da Samsun’da sokak röportajı yapan bir internet sitesi muhabirine kimliği muhakkak olmayan bir bayanın söylediği tabirler bizleri derinden üzmüş ve endişelendirmiştir. Yapılan röportajda bayan ‘şu an biz tabip dövüyoruz, hekimleri beğenmiyoruz’ biçiminde sözler kullanmıştır. Daima şiddet riski altında bulunan sıhhat işçilerine karşı işlenen hataları normalleştirici, bireyleri bu cürümleri işlemeye tahrik edici ve beğenmediği hekimi, sıhhat çalışanlarını dövme hakkını kendisinde gören bir algı oluşturulmaya çalıştığı görülmektedir.

“SAĞLIKTA ŞİDDETE SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

İlimiz Samsun’da 29 Mayıs 2015’te sıhhatte şiddet sonucu katledilen Operatör Dr. Kamil Furtun ve altı ay sonra da 19 Kasım 2015 ‘de katledilen Operatör Dr. Aynur Dağdemir’in acısı hala hafızalarımızdaki yerlerini korurken, şiddet kışkırtıcı bu telaffuzları reddediyor ve Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’nın sessiz kalmasını kınıyoruz. Daha evvelce de ‘giderlerse gitsinler’, ‘doktor müsveddesi’ telaffuzları karşısında susmalarını unutmadık. Tesirli bir sıhhatte şiddete karşı çaba yasası çıkartılması ve hayata geçirilmesine kadar sıhhatte şiddete karşı sesiz kalmayacağımızı, çabamızı sürdüreceğimizi kamuoyu ile paylaşıyor, sokak ağzı ile şiddeti tahrik eden kişi hakkında gereğinin yapılması için Sıhhat Bakanı ve Cumhuriyet savcılarını misyonlarını yerine getirmeye davet ediyoruz.”

Kaynak: ANKA / Sıhhat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin