Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tüp bebek merkezi açılıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun Vilayet Sıhhat Müdürlüğü tarafından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi (ÜYTE) açılması için çalışma yürütülüyor.

İl Sıhhat Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ihalenin akabinde yüklenici firmanın çalışmalara başladığı, merkezin 2 ay içinde faaliyete geçeceği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vilayet Sıhhat Müdürü Muhammet Ali Oruç, halk ortasında “tüp bebek merkezi” olarak bilinen Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezinin Samsun’a kazandırmanın memnunluğu yaşadıklarına işaret etti.

ÜYTE merkezinin Sıhhat Bakanlığına bağlı ve fiyatsız hizmet veren Samsun’daki birinci merkez olacağına dikkati çeken Oruç, “ÜYTE merkezimiz ayrıyeten Türkiye’de kamuda hizmet veren 13, ilimiz de bu hizmetin verildiği 9. vilayet olma özelliğini taşıyacak.” sözünü kullandı.

ÜYTE merkezi sayesinde evlat hasreti çeken ailelerin hasretlerine son verebilmeleri için kentte bir kapı daha açılacağının altını çizen Oruç, şunları kaydetti:

“Çocuk sahibi olamayan evli çiftlerden tıbben uygun görülenlerin IVF ve ICSI tedavi metotlarıyla çocuk sahibi olmaları için yanlarında olacağız. Kliniğimizde ÜYTE klinik uygulamaları sertifikasına sahip 3 bayan hastalıkları uzmanımız, laboratuvar uygulamaları sertifikasına sahip 2 histoloji ve embriyoloji uzmanı ve tese/mikrotese uygulamalarını gerçekleştirmek üzere 1 üroloji uzmanı hizmet verecek. 5 yataklı içinde embriyoloji, endokrinoloji ve androloji laboruvarları, OPU odası, ameliyathane, klinik takviye, bekleme alanlarını da bulunduracak merkezimizde birinci etapta 200’ün üzerinde anne baba adayımıza takviye vermeyi planlıyoruz. Merkezimizin Samsun’umuza iyi olmasını temenni ediyorum.”

Açıklamada, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ersin Köksal’ın, Oruç ile ÜYTE merkezinde incelemelerde bulunduğu aktarıldı.

Kaynak: AA / Veysel Altun – Sıhhat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin