Buca’da 19 Mayıs coşkusu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulu Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da Samsun’dan başlattığı Ulusal Caba’nın 104’üncü yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Buca’da coşkuyla kutlandı. Buca Belediye Lideri Erhan Kılıç, “104 yıldır Bandırma Vapuru’ndayız. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan meşaleyi, Bucalı gençlerimizle birlikte onurla ve gururla taşımaya devam edeceğiz” dedi.

Buca Belediyesi, 19 Mayıs heyecanını tüm kente yaymak için meydan ve caddeleri Türk bayrakları ile donattı. Bayram kutlamaları, sabah saatlerinde, Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Daha sonra, Buca Belediyesi Yenigün Spor Tesisleri’nde gerçekleşen kutlama merasimine, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Belediye Lideri Erhan Kılıç, Garnizon Kumandanı Albay Birol Danışman, gaziler,  Buca’daki okullardan gelen öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

ÖDÜLLERİNİ, LİDER KILIÇ VERDİ

Törende, Buca genelinde şiir ve kompozisyon müsabakalarında dereceye giren öğrencilere Lider Erhan Kılıç tarafından mükafatları verildi. Türkiye çapındaki spor karşılaşmalarında dereceye giren Bucalı atlet gençler de düzenledikleri kortejle bayram sevincini yaşattı. İştirakçilerden büyük alkış alan gençlerin akabinde kutlamalar, halk oyunları, bando ekibi, danslar ve çeşitli şovlar ile devam etti.

“104 YILDIR BANDIRMA VAPURU’NDAYIZ”

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı hasebiyle bir açıklama yapan Buca Belediye Lideri Erhan Kılıç, şunları söyledi:

“19 Mayıs 1919 tarihi, rastgele bir takvim günü değil; ulu Türk milletinin yaktığı ulusal egemenlik meşalesinin birinci kıvılcımıdır. O yüzden biz 104 yıldır dünyaya bağımsızlık çabasının en hoş örneğini başlatan o vapurdayız. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan meşaleyi Bucalı gençlerimizle birlikte taşımaya devam edeceğiz.  Buca Belediyesi olarak misyona geldiğimiz birinci andan beri gençlerimizin bilimle, sanatla, sporla buluşmaları için ağır gayret sarf ettik. Spor tesislerimiz, kurslarımız, bilim, sanat ve gençlik merkezlerimiz onların istekleri ve gereksinimleri doğrultusunda hizmet vermeyi sürdürüyor. Gençlerimizin yolunu açmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: ANKA / Aktüel

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin