Ulusal atletler diz bağlarından ameliyat oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli atletler Berat Bahadır, Azmi Kocabey ve Bünyamin Özcan Samsun‘da diz bağlarından ameliyat oldu.

Judo Ulusal Ekibi gururları; 2019 Olimpiyat Şampiyonu Berat Bahadır ve 2019 Türkiye ve Balkan şampiyonu, Avrupa üçüncüsü Azmi Kocabey ile Güreş Ulusal Grubu başarılı atleti Greko-Romen güreş karşılaşmalarında Türkiye şampiyonluğu ve Avrupa ikinciliği bulunan Bünyamin Özcan, çapraz bağ kopması nedeniyle Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçirdikleri başarılı operasyon geçirdi.

Üç ulusal atlet, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Kısmı Lideri Doç. Dr. Lokman Kehribar ve Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Emin Okutan tarafından ameliyat edildi. Operasyon hakkında bilgi veren Doç. Dr. Lokman Kehribar, “Önceleri kentimizde profesyonel atletlerimiz yaşadıkları rahatsızlığın tahlili için vilayet dışında büyük metropollere gidilirken artık kentimizde spor yaralanması geçiren tüm atletlerimizin teşhis ve tedavilerini dünya standartlarına uygun olarak yapabiliyor. Spor ve idmanlardan kaynaklı yaralanma ve sakatlıklar ile başvuran yüzlerce atletimizin ameliyatlarını muvaffakiyet ile gerçekleştirdik. Bu ameliyatların ikisi ön çapraz bağ ameliyatı iken oburu yapılabilirliği çok sıkıntı olan izole art çapraz bağ ameliyatı idi. Bu bağ ameliyatları dünya literatürüne en son giren ve ileri derece maharet ve üst seviye teknik gereç gerektiren ‘all-inside’ formülü ile gerçekleştirilmiştir. Tıpkı vakitte kliniğimizde ameliyat olan onlarca ulusal atletimizin spor hayatlarına meselesiz dönmeleri sağlanmış ve memleketler arası karşılaşmalarda bayrağımızı gururla dalgalandırmışlardır. Üniversitemizin uzman işçi takımı ve kullanılan ileri teknoloji usuller ile artık atletlerimiz yaşadıkları sakatlıkların tedavisi için Samsun dışındaki büyük metropollere gitmek zorunda kalmayacaklar. 7-8 aylık bir takip ile atletlerimizin sağlıklı bir formda faal spor hayatlarına geri dönmelerini hedefliyoruz” dedi.

Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doç. Dr. Lokman Kehribar ve Dr. Öğretim üyesi Ahmet Emin Okutan, spor yaralanmalarında Türkiye’nin her bölgesinden gelen atletleri tedavi ettiklerinin altını çizdi. Doç. Dr. Kehribar ve Dr. Öğr. Üyesi Okutan, “En büyük memnunluk ve gurur kaynağımız tedavi ettiğimiz atletlerin ulusal karşılaşmalarda aldığı madalyalarını bizimle paylaşmaları” diyerek memnunluklarını söz ettiler. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin