Samsun Kent Hastanesi Yıl Sonunda Sıhhat Bakanlığı’na Teslim Edilecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– Samsun Kent Hastanesi yıl sonunda Sıhhat Bakanlığı’na teslim edilecek

SAMSUN – Sıhhat Bakanlığı’nın öz kaynaklarıyla yapılan Samsun Kent Hastanesi’nin yüzde 60’ı tamamlandı. Kaba inşaatı yüzde 100 tamamlanan kent hastanesiyle ilgili Proje koordinatörü Deniz Yıldız, “Kasım ayı prestijiyle sene sonunda hastaneyi Sıhhat Bakanlığına teslim edeceğiz. Önümüzdeki yılın başında hastanemiz hizmet vermeye başlayacaktır” dedi.

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük sıhhat yatırımlarından biri olan, Yap-İşlet-Devret modeli kullanılmayan, Samsun’un Canik ilçesine inşa edilen Samsun Kent Hastanesi süratle yükseliyor. Dış cephe kaplamalarının yüzde 70’i tamamlanan kent hastanesinin mekanik ve elektrik imalatları ise süratle sürüyor. 2024 yılında hizmete açılması planlanan hastane günlük 20 bin vatandaşa hizmet verebilecek.

“1180 yatakla hizmet vermeye başlayacak”

Hastanenin Proje Koordinatörü Deniz Yıldız, “Samsun Kent Hastanesi’nde bugün prestijiyle artık cephelerimiz kapanmak üzeredir. Yaklaşık yüzde 65-70 düzeyinde cephe imalatlarımız bitti. Kaba inşaatımız bitti. Toplamda da yüzde 60 düzeyindeyiz. Kasım ayı prestijiyle sene sonunda hastaneyi Sıhhat Bakanlığı’na teslim edeceğiz. Önümüzdeki yılın başında hastanemiz hizmet vermeye başlayacaktır. Burası zelzele izolatörlü bir hastanedir. 1020 tane zelzele izolatörümüz vardır. Onları da şu anda etkin hale getirmiş durumdayız. Bina şu anda zelzeleye sağlam bir haldedir. Şu anda yüklü imalatlarımız yatak odaları, mekanik elektrik imalatları süratli bir halde devam ediyor. Esasen önümüzdeki 3-4 aylık süreçte de bu imalatları yapıp ondan sonraki son 1-1,5 aylık süreçte artık binanın testlerini yapmak suretiyle sene sonunda Sıhhat Bakanlığı’na projemizi teslim edeceğiz. Hastanemiz 900 yataklıdır. Lakin şu anda birinci etapta Vilayet Sıhhat Müdürlüğü’nün açıkladığı kadarıyla 1180 yatakla hizmet vermeye başlayacak. Altyapı olarak 1500 yatak kapasitesi bulunuyor. Burası bir güvenlik noktası olarak Samsun’a ileride hizmet verecektir. Vilayet Sıhhat Müdürlüğü’nden aldığımız bilgiye nazaran etraftaki öbür hastanelere hizmet verecek biçimde altyapı donatılmıştır. 50 ameliyathaneniz vardır. Yaklaşık 60 tane asansörümüz var. Çok devasa 400 bin metrekarelik bir alandır burası. Hastanemizin pik vakitte da 20 bin bireye karşılık verebileceğini kestirim ediyoruz. Eş vakitli olarak ulaşım yollarımız yapılmaktadır. Kara yollarının ihalesi devam ediyor. Muhtemelen hastane bittiğinde de buraya yapılacak ek viyadüklerle hastane ulaşımının da rahat bir formda sağlanacağını kestirim ediyoruz” diye konuştu.

Yapımı bittiğinde bir sıhhat üssü haline gelecek hastane; genel tedavi üniteleri dışında onkoloji hastanesi, son teknoloji tetkik aygıtlarıyla donatılmış bir nükleer tıp merkezi, kalp damar cerrahi ve göğüs merkezi, genetik hastalıkların tedavi sürecinin yönetileceği genetik hastalıklar merkezi, üreme yardımcı tedavi merkezi, organ ve doku nakli merkezi, inme merkezi, yanık merkezi, 50 ameliyathane ve 1 hibrit ameliyathaneyi bünyesinde bulunduracak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Furkan Abrek Ünal – Sıhhat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin