Samsun’da sıhhatte şiddet kurbanı Opr. Dr. Kamil Furtun anıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde uğradığı silahlı atak sonucu ömrünü yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun, vefatının 8. yılında anıldı.

Görevi başında silahlı atak sonucu hayatını kaybeden bir çocuk babası Furtun’un Asri Mezarlık’taki mezarında dualar okundu.

Daha sonra Furtun’un çalıştığı ve isminin verildiği hastanede anma programı düzenlendi.

Samsun Tabip Odası Lideri Ömer Faysal Çadır, yaptığı konuşmada, ortadan geçen yıllara karşın yüreklerinin yandığını, acılarının büyük olduğunu söyledi.

Çadır, “Bugün burada sevgili arkadaşımız, Samsun tıp topluluğunun güzel niyet timsali, gülen yüzü ile insanın içini ısıtan itimat veren hekimi mesleğinin başarılı bir aşığı, çalışma arkadaşlarının ağabeyi hekim Funda Furtun’un eşi, Taylan’ın sevgili babası, beyaz önlüğü içinde çalışma ortamında vazifesi başında katledilen Dr. Kamil Furtun’u, vefatının sekizinci yılında anmak için toplandık.” dedi.

Sağlıkta şiddetin sona ermesi için verecekleri çabayı sonuç alıncaya kadar sürdüreceklerini belirten Çadır, “Dr. Kamil Furtun’u ve ömrünü sıhhatte şiddet sonucu kaybeden tüm sıhhat çalışanlarını hürmetle anıyor, herkes için sıhhatte ve ömrün tüm alanlarında şiddetin olmadığı bir gelecek diliyorum.” diye konuştu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut da sıhhatte şiddetin bir daha yaşanmaması dileklerinde bulundu.

Konuşmanın akabinde Opr. Dr. Kamil Furtun’un eşi Dr. Funda Furtun ve meslektaşları, Furtun’un hastane bahçesindeki büstüne çiçek bıraktı.

Olay

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde, 29 Mayıs 2015’te hastane koridorunda İsmail Koyun’un silahla üç el ateş etmesi sonucunda ağır yaralanan Opr. Dr. Kamil Furtun, tıpkı hastanedeki müdahaleye karşın kurtarılamamıştı. Kaçan zanlı yakalanmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Koyun, hakkında açılan dava sonucu 24 Kasım 2015’te ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezasına çarptırılmıştı.

Opr. Dr. Kamil Furtun’un vefatının akabinde İlkadım Belediyesi Meclisi, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinin bulunduğu sokağa oy birliği ile “Opr. Dr. Kamil Furtun” isminin verilmesini kararlaştırmıştı. Furtun’un ismi ayrıyeten çalıştığı Samsun Göğüs Cerrahisi ve Hastalıkları Hastanesi’ne de verilmişti.

Kaynak: AA / Fatih Mehmet Kürkçü – Sıhhat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin