Samsun’da işverenini öldürüp sandığa koyan sanık hakkında müebbet istemi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun‘un 19 Mayıs ilçesinde işverenini silahla öldürüp cesedini ahşap sandık içine koyan sanık hakkında müebbet mahpus cezası istemiyle dava açıldı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, işvereni Ümit Şahin’i öldüren sanık O.C.K. hakkında hazırlanan iddianame, 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, sanık O.C.K’nin çalıştığı perdeci dükkanında işvereni Ümit Şahin’den olay tarihinden 2 ay evvel 30 bin lira borç aldığı ve ilerleyen süreçte bu borcu ödemediği belirtildi.

Sanık ve işvereninin ortasının alacak verecek sorunundan ötürü açıldığı aktarılan iddianamede, “7 Aralık 2022 sabah saatlerinde kuşkulu ile maktul, ortalarındaki alacak verecek sorunundan ötürü tartışmaya başladı. Maktul, kendisinde bulunan senedin ödenmesini istedi. Tartışma esnasında kendisine hakim olamayan kuşkulu, iş yeri içerisinde bulunan tabancayı aldı. Bu tabanca ile mağdurun gerisine gerçek geçti ve maktulün başının üst kısmına 1 el ateş etti. Maktul, kafatasından isabet aldığı mermi çekirdeği nedeniyle öldü. Maktulün ölmesinin akabinde kuşkulu, maktulün cebinde bulunan 30 bin liralık senedi, tabancayı ve maktulün cep telefonunu alarak iş yerinden çıktı.” sözlerine yer verildi.

İddianamede, sanığın maktulü öldürerek maktulün senedini ve cep telefonunu yağmaladığından ötürü taammüden öldürme ve iş yerinde silahlı yağma kabahatlerini işlediği kanaatine varıldığı tabir edildi.

Sanığın işlediği kabahatleri gizlemek hedefiyle birebir gün tekrar iş yerine dönerek maktulün cesedini iş yerinde bulunan ahşap sandığın içine koyup eşyalarla kapattıktan sonra sandığın kapağını vidaladığı, bir gün sonra ise sandığı iş yerinin dışına çıkarıldığı aktarılan iddianamede, şunlar kaydedildi:

“Yine şüphelinin hem kabahatlerini gizlemek hem de maktulün ortadan kaybolması konusunda kuşku uyandırmamak maksadıyla maktulün telefonundan kendisine ve maktulün babası Kadir Şahin’e bildiriler attı. Hatta Kadir Şahin’e yardım ederek Ümit Şahin hakkında kaybolduğuna dair ihbar verilmesini sağladı. Kuşkulu kabahatin işlenmesinde kullandığı tabancayı ise şahit Ö.Ç’ye 2 bin 500 lira karşılığında satarak elden çıkardı. Sanık, ahşap sandığa koyarak iş yerinin dışına bıraktığı maktule ilişkin cesedin kokmaya başlaması üzerine komşu esnafların şüpheliden sandığı kaldırmasını istedi. Bunun üzerine kuşkulu nakliyecilik yaparak geçimini sağlayan E.A. ile irtibata geçti. 23 Aralık 2022 günü saat 10.30 sıralarında E.A’nın kendisine ilişkin olan 55 H 4338 plakalı araç ile tanım edilen yere gitti. Kuşkulu, olay yerinde bulunan şahitler M.O.Ş, D.T. ve R.Ç’nin yardımıyla sandığı araca yükledi. Araçla yapılan seyahatin ardından cesedin bulunduğu sandığı Cumhuriyet Mahallesi Menderes Caddesi Akşemsettin Mescidi’nin karşısındaki boş toprağa bıraktı.”

İddianamede, sanık hakkında “kasten öldürme” cürmünden müebbet, “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma yahut taşıma yahut bulundurma” ve “iş yerinde silahla yağma” kabahatlerinden 2 yıldan 15 yıla kadar mahpus cezası istendi.

Cumhuriyet Mahallesi’nde 23 Aralık 2022’de vatandaşlarca çöp konteynerinin yanındaki ahşap sandıkta erkek cesedi bulunmuş, etraftaki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ve görgü şahitlerinin bilgisine başvuran polis grupları, sandığı yan binada oturan O.C.K’nin bıraktığını belirlemişti.

Kalabalığı görerek olay yerine gelen O.C.K. gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

O.C.K, emniyetteki tabirinde, 30 bin lira borç aldığı işvereni Şahin’i öldürdüğünü itiraf etmişti.

Kaynak: AA / Recep Bilek – Yeni

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin