Fuhuş sanıklarına ceza yağdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAMSUN’da evden kaçan T.B.’ye (17) fuhuş yaptırdıkları ve aracılık ettikleri iddiasıyla biri ebe hemşire olan 4 sanığa 3 yıl 4 ay ile 5 yıl arasında değişen hahip cezaları verildi. Mahkeme tutuklu sanığın da tahliyesini kararlaştırdı.

Samsun’da geçen yıl Kasım ayında ortaya çıkan olayda, 1 yıllık evliliğinin ardından eşi askere giden ve kayınvalidesi ile sorunlar yaşayan T.B., evi terk ederek kendi ailesinin yanına yerleşti. Ancak, ailesi evliliğini kurtarması ve kayınvalidesiyle barışması için genç kadına baskı yapınca, T.B evden kaçtı. Kalacak yeri olmadığı için sokakta dolaşan genç kadın, tanıştığı Erkan Kertis (28), Orhan Özkurt (20), Yılmaz Tekin (19) ve onun sevgilisi olan ebe hemşire A.D.G.’nin (19) evine gitti.

Bir süre burada kalan genç kadına iddialara göre iki erkek zorla esrar içirdi. Ardından Kertis, kendisinden geçen T.B.’ye tecavüz etti. Tekin ve Kertis, daha sonra T.B.’yi para karşılığı erkeklere sattı. 15 gün boyunca değişik kişilerle ilişkiye zorlanan genç kadın, bir fırsatını bularak tutulduğu evden kaçıp polise giderek zanlılardan şikayetçi oldu.

Bunun üzerine Kertis, Tekin ve A.D.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde cinsel istismar, zorla fuhuş yaptırmak, fuhuşa aracılık etmek, cinsel amaçlı alıkoymak suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Kertis ve A.D.G. 3 ay önce tahliye oldu. Sanıklardan Erkan Kertis, genç kadın ile kendi rızasıyla ilişkiye girdiğini ve erkeklere satmadığını ileri sürerken, tutuklu yargılanan Yılmaz Tekin de suçlamaları kabul etmeyerek T.B’nin kendilerine iftira attığını ileri sürdü. “Erkan ile ilişkiye girip girmediğini bilmiyorum. 15 gün evde bizimle birlikte kaldı. Ancak kendisini fuhuş yapması için zorlamadık” diye konuştu.

Orhan Özkurt a suçlamaları kabul etmezken, ebe hemşire A.D.G., “Tekin, benim erkek arkadaşımdır. Erkan, bu kızı bizim eve getirdi ve bir süre burada kalacağını söyledi. Benim evimde misafir olarak kaldı. Kendi başına dışarıya çıktı. Kimse onu zorlamadı. Onu ben ailesine teslim ettim” dedi.

Duruşmaya katılmayan ancak daha önceki duruşmalarda ifade veren T.B ise 3 erkek sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, “Evden kaçtıktan sonra Orhan ile karşılaştım. Bir süre onunla gezdikten sonra o da beni Erkan ile tanıştırdı. Bir eve gittik. Burada Erkan ve Yılmaz bana zorla esrar içirdiler. Kendimden geçince de Erkan benimle ilişkiye girmiş. Ben anlamadım. Kendisi daha sonra söyledi. İkisi daha sonra ki günlerde beni öldürmekle tehdit edip erkeklere sattı. A.D.G. de benim gibi zor durumda onu da tehdit ediyorlar. Ondan şikayetçi değilim” diye konuşmuştu.

Mahkeme, sanıkların cinsel istismar suçundan beraatlerine karar verirken, tutuklu olan Yılmaz Tekin ile tutuksuz yargılanan Erkan Kertis’i zorla fuhuş yaptırmak suçundan 5’er yıl, ebe hemşire A.D.G ve Orhan Özkurt’u ise fuhuşa aracılık yapmaktan 3’er yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca yaklaşık 10 aydır cezaevinde bulunan, Yılmaz Tekin’in dosyanın Yargıtay sürecini dikkate alarak tahliyesine karar verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin