OMÜ Yayın Koordinatörlüğü kuruldu

OMÜ Yayın Koordinatörlüğü kuruldu
OMÜ Yayın Koordinatörlüğü kuruldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yedi yönetim kurulu üyesinden oluşan koordinatörlüğünün yöneticisi Doç. Dr. Kemal Özkurt; Süreli Yayınlar Sorumlusu Doç. Dr. Okay Pekşen, Basılı Yayınlar Sorumlusu Doç. Dr. Cafer Özdemir, üyeler Prof. Dr. Ali Seylan, Prof. Dr. Bülent Ayas, Doç. Dr. Sevim Alışır, Dr. Öğretim Üyesi Fırat Yerlikaya oldu.

Bilimsel dergilerin kalitesinin artırılması hedefleniyor

OMÜ bünyesinde yayın yapan dergilerin kalitesinin artırılması amacıyla ihtiyaç duyulan dizgi-mizanpaj desteği, talep eden süreli yayınlara İngilizce ve Türkçe dil editörlüğü imkanı sağlanacak. Koordinatörlük ulusal ve uluslararası görünürlüğü ve kalifikasyonu arttırmak amacıyla indekslerde taranma kriterlerine ve etik ilkelere uygunluk sağlamak için danışmanlık hizmeti verecek. Dergilerin ulusal ve uluslararası niteliğinin arttırılması, talep edilen bir statüye ulaşması hedefleniyor.

Koordinatörlüğün çalışma alanı hakkında OMÜ’den verilen bilgide ayrıca, “Koordinatörlüğün ikinci çalışma alanı ise ders kitabı, bilimsel kitap, çeviri kitap gibi her türlü kitabı kapsamaktadır. Üniversitenin bilim, eğitim, sanat ve kültür alanlarındaki bilgi birikimini toplum hizmetine sunmayı amaçlayan araştırma-inceleme, bildiri, armağan kitaplarının, popüler bilim ve sanat kitaplarının (dizi ve el kitapları) hakem değerlendirmelerinin ardından yayınlanması ve depolanması koordinatörlüğün basılı yayınlar birimi tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle 17 Haziran 2021 tarihinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yayın Yönergesi hazırlandı ve yürürlüğe girdi. Süreli ve basılı yayınların süreçleri bu yönerge ile belirlendi. Yönergenin yeniden hazırlanmasının nedeni OMÜ Yayınları’nın aktif hale getirilmesi ve OMÜ akademik personeli ve araştırmacıları başta olmak üzere üniversite dışından da talep edilen kitapların basımı ve yayımını yapmaktır. Böylelikle OMÜ Yayınları’nın uluslararası bir yayınevi statüsüne sahip olması hedefleniyor” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin