Parmak kopmasında mikrocerrahi tekniği kurtarıcı oluyor

Parmak kopmasında mikrocerrahi tekniği kurtarıcı oluyor
Parmak kopmasında mikrocerrahi tekniği kurtarıcı oluyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dr. Atakan Telatar, “Çıplak gözle onarılmak için çok küçük bazı damar ve sinir gibi dokuların kesilmesi durumunda, onları yeniden bir araya getirebilmek için mikrocerrahi tekniklerinden yararlanmaktayız. Ortopedi pratiğinde el yaralanmalarında mikrocerrahi tekniklerine başvurma ihtiyacı duyabiliyoruz” dedi.

VM Medical Park Samsun Hastanesi Dr. Atakan Telatar, mikrocerrahi tekniği hakkında açıklamalarda bulundu. Mikrocerrahinin, mikroskop kullanılarak yapılan cerrahileri ifade ettiğini belirten Op. Dr. Telatar, “Çıplak gözle onarılmak için çok küçük olan bazı damar ve sinir gibi dokuların kesilmesi durumunda onları yeniden bir araya getirebilmek için mikrocerrahi tekniklerinden yararlanmaktayız” diye konuştu.

“El yaralanmalarında uygulanır”

Ortopedi pratiğinde el yaralanmalarında mikrocerrahi tekniklerine başvurma ihtiyacı duyabildiğini söyleyen Opr. Dr. Atakan Telatar, “Elin kanlanmasını sağlayan kan damarlarının veya motor ve duyusal fonksiyonlarını sağlayan sinirlerinin yaralanması durumunda mikroskop altında görerek onarmak gerekiyor. Mutfakta sebze doğrarken oluşabilecek basit bir parmak kesiğinden, bir ağır sanayi işçisinin yaşayabileceği parmak kopmasına kadar pek çok durumda mikrocerrahi tekniklerinden yararlanıyoruz. Hastanemizin gelişmiş ameliyathane şartlarında hastalarımıza mikrocerrahi alanında hizmet veriyoruz. El yaralanmalarında ortopedi bölümümüzle hizmetinizdeyiz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin