Samsun’da Tarihi Bina Aile ve Hayat Merkezi Olarak Hizmet Verecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAMSUN’da, 1902 yılında faaliyete başlayan ve 2007 yılına kadar hastane olarak hizmet veren tarihi bina ‘ Aile ve Ömür Merkezi’ olarak hizmet verecek.

İlkadım ilçesindeki 121 yıllık eski Ruh ve Hudut Hastalıkları Hastanesi binası ve bulunduğu alanda Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Aile ve Ömür Merkezi ile bölge yeni bir dönüşüm yaşayacak. 1902 yılında faaliyete girdikten 6 yıl sonra Canik Gureba, 1924’te ise Samsun Millet Hastanesi ismini alan tarihi yerleşke, 1954’te Sıhhat Bakanlığı’na devredilerek ‘Samsun Devlet Hastanesi’ olarak kullanıldı. 1970’te hastanenin taşınmasıyla yerleşke, kısa bir müddet kullanılmamasının akabinde Karadeniz Bölgesi Ruh ve Hudut Hastanesi ismiyle tekrar hizmet vermeye başladı. 1980’de ise Samsun Ruh Sıhhati ve Hastalıkları Hastanesi olarak hizmet veren tarihi bina 2007 yılında ise çıkan yangında büyük hasar gördü. Tescilli tarihi bina, hastanenin yeni hizmet binasına taşınmasıyla atıl halde kaldı.

Yangın sonrasında atıl vaziyette duran bina için Sıhhat Bakanlığı ile Samsun Büyükşehir Belediyesi ortasında protokol imzalandı. İhale süreçleri tamamlanan projede tarihi binanın onarım çalışmalarına başlandı. Toplam 11 bin 537 metrekare kapalı alanı bulunacak yerleşkeye bayan merkezleri, çocuk ve gençlik merkezleri, spor kompleksi, toplantı ve stant salonları, müzik ve sanat atölyeleri, bilim sınıfları, bilgisayar ve eğitim derslikleri, kütüphane, misafirhane ve gezinti alanları yapılacak. Proje yeşile ve tarihe uyumlu konseptiyle de dikkati çekecek.’HER YAŞ KÜMESİNDEN BİREYİ KENDİNE ÇEKECEK BİR PROJE’

Yeşili ve tarihi dokuyu koruyan projelere ehemmiyet verdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir, “Eski Ruh ve Hudut Hastalıkları Hastanesi’nin olduğu alanda başlayan projemiz kapsamında tarihi binanın onarım çalışmalarına süratle başladık. Restore edeceğimiz ve koruyacağımız binamız toplumsal ve kültürel hedefli etkinliklerde kullanılacak. Bu alanda her yaş kümesinden tüm aile bireylerinin bir ortada olacağı bir merkez inşa edeceğiz. Hepsini kendine çekecek üniteler burada yer alacak. Türkiye’de bu konsepte inşa edilmiş bir merkez yok. İlkadım bölgesindeki bütün mahallelere hitap edecek bir proje. Kafesi, parkı, kursuyla her ayrıntı yer alıyor. Okul öncesi eğitim hizmetleri olacak. Bayanlarımızın hayatına dokunacak kurslar yer alacak” dedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / İbrahim Canbulat – Hayat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin