Tabiat Bilimleri Köyü’nde Etraf Günü’ne özel program

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğa Bilimleri Köyü’nde Etraf Günü’ne özel program

SAMSUN – Atakum Belediyesi tarafından Etraf Günü, Tabiat Bilimleri Köyü’nde Etraf Günü, bir dizi aktiflikle kutlandı.

Doğanın Çocukları Akademisi Derneği’nin atıl durumdayken Tabiat Bilimleri Köyü’ne dönüştürdüğü eğitim alanında, her gün birbirinden değerli aktiviteler gerçekleştiriliyor. Bilim, sanat ve spor derslerinin tabiatla iç içe işlendiği Tabiat Bilimleri Köyü’nde ‘5 Haziran Etraf Günü’ Atakum Belediyesi tarafından düzenlenen özel bir programla kutlandı.

Programın birinci aktifliği tabiat yürüyüşüne; Atakum Belediye Lideri Av. Cemil Deveci, DOÇAK İdare Şurası Lideri Prof. Dr. Cevat Nisbet, Büyükoyumca Mahallesi Muhtarı Fatma Yiğit, akademinin eğitmenleri, öğrenciler ve Büyükoyumca Mahallesi sakinleri katıldı. Yürüyüş kafilesi; Büyükoyumca Mahallesi Dede Efendi Bulvarı’nın yürüyerek kat ederken meyve, zerzevat ve ağaç tohumlarından oluşan topları toprakla buluşturdu.

Depremzede çocuklara moral desteği

Türkiye’yi sarsan zelzeleden sonra afet bölgesinden Samsun’a gelen çocuklara kapılarını açan DOÇAK, moral dayanağı vermek için değerli bir çalışma başlatmıştı. Zelzeleden etkilenen çocuklar, pedagog ve psikiyatrlar tarafından takip edilen eğitim programıyla akranlarıyla on dört hafta atölye çalışmalarına katıldı. Atölye çalışmalarını tamamlayan öğrencilere iştirak evrakları, takdim edildi.

Başkan Deveci: “Çevre ile bütünlük içinde”

Doğayı muhafaza konusunda yapılan her çalışmanın son derece değerli olduğunu belirten Atakum Belediye Lideri Av. Cemil Deveci, “Doğa Bilimleri Akademisi’nin çok sayıda atölyesi var. Öğrenciler matematikten fiziğe bilimi, sanatı tabiatla iç içe öğreniyor. Bugün Dünya Etraf Günü. Etraf gününde daha evvel olduğu üzere, öğrenciler ve etraf halkı ile bir hassaslık ve farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Cet tohumlarının bu coğrafyada yeşermesini ve ona dönmesini istiyoruz. İnsan, lakin etrafla bütün biçimde varlığını sağlıklı bir halde sürdürebilir” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Hayat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin