Baş ağrısında korona virüs etkisi

Baş ağrısında korona virüs etkisi
Baş ağrısında korona virüs etkisi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dr. Şule Kefeli Eraslan, Covid-19 öncesi ve sonrası başlayan baş ağrılarını dikkate alınması gerektiğini belirterek, “Covid-19 esnasında başlayan baş ağrısı bazen aylarca, covid bitmesine rağmen aylarca sürmektedir. Covid enfeksiyonunda oluşmuş baş ağrısının tedavisinde öncelikle bol sıvı alma, varsa sigara ve alkolden uzak durmayı önermekteyiz” dedi.

Büyük Anadolu Meydan Hastanesi Dr. Şule Kefeli Eraslan, Covid-19 enfeksiyonun baş ağrısına etkilerine dair önemli bilgiler verdi. Koronanın etkilerinden bir tanesi de baş ağrısı olduğunu söyleyen Dr. Şule Kefeli Eraslan, “Baş ağrısını korona virüs enfeksiyonu sırasında veya enfeksiyon bittikten sonra uzun süreli olarak da görebilmekteyiz. Bazen de tek şikayet soğuk algınlığı ve onunla beraber gelen baş ağrısı olabilmektedir. Korona virüs enfeksiyonu sırasında baş ağrısı iki şekilde incelenmektedir. Önceden var olan baş ağrısında kötüleşme, migren baş ağrısı veya gerilim baş ağrısı olan hastaların ağrılarında şiddetlenme görülmektedir. Ya da korona esnasında yeni başlayan bir baş ağrısı olarak da görülebilmektedir. Yeni baş ağrısı bir çok neden bağlı oluşabilmektedir. Ateş, öksürük, enfeksiyondan oluşan gripte görüldüğü gibi benzer bir baş ağrısı olabilir. Dokuda ki oksijensizliğe Hipoksiye bağlı baş ağrısı, dokudaki enflamasyona bağlı baş ağrısı ve en kötüsü de verilen ilaç tedavilerinin yan etkisi olarak ortaya çıkardığı baş ağrısı olarak görebilmekteyiz” diye konuştu.

Aylarca sürebilir

Covid-19 esnasında başlayan baş ağrısı bazen aylarca sürdüğüne dikkat çeken Dr. Eraslan, “Korona bitmesine rağmen aylarca sürmektedir. Bu aylarca süren baş ağrısına uzamış covid baş ağrısı denilmektedir. Hastada covid enfeksiyonu bittiğinde eğer baş ağrısı kesildiyse fazla endişe edilmemektedir. Fakat uzamış baş ağrısı varsa bu durumda hastanın rutin kan değerlerine, enfeksiyon değerlerine bakmakta ve kontrol edilmektedir. Nöro görüntüleme beyin filmi değerlendirilmektedir. Covid enfeksiyonunda oluşmuş baş ağrısı ise tedavisinde öncelikle bol sıvı alma, varsa sigara ve alkolden uzak durmayı önermekteyiz. Eğer hasta çok yorgun değilse hareket, egzersiz önerilmektedir. Hastaya vitamin, mineral destekleyecek şekilde diyet önerilmekte, buna rağmen eğer baş ağrısı kesilmemişse ağrı kesici tedavi verilmektedir” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin