Samsun’da Sel Felaketi: Büyükşehir Belediyesi Takımları Alanda

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Selin vurduğu Samsun‘da, Büyükşehir Belediyesi grupları sahada

SAMSUN – Samsun‘da son iki gündür tesirini artıran şiddetli sağanak yağış sel felaketine neden olurken Büyükşehir Belediyesi, tüm işçi ve ekipmanlarıyla afet nedeniyle yaşanan olumsuz durumlara anında ve süratli müdahalede bulundu.

Samsun vilayet genelinde son iki gündür tesirini artıran şiddetli sağanak yağış Ladik ilçesinde ve kent merkezinde sel felaketine neden oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün kestirimleri doğrultusunda yapılan sel ikazları üzerine evvelden gerekli önlemlerini alan ve tüm gruplarını hazır halde tutan Büyükşehir Belediyesi, yaşanan olaylara anında müdahale etti.

Ladik’te metrekareye 97 kilo yağış düştü

Ladik ilçesinde son 24 saatte metrekareye 97.33 kilogram yağış düşerken sel suları taşkınlara sebep oldu. Şiddeti yağışın birinci anından itibaren teyakkuza geçen Samsun Büyükşehir Belediyesi grupları bölgede süratli bir çalışma başlattı. İlçe merkezi ve kırsal mahallelerden gelen ihbarlara Samsun Su ve Kanalizasyon Yönetimi Genel Müdürlüğü, Yol Üretim Bakım ve Tamir Dairesi Başkanlığı ile İtfaiye Daire Başkanlığı takımları süratle intikal etti. Taşkın olan noktalarda iş makinalarıyla çalışma yapılırken su baskınları oluşan meskenlerde ise sel suları vidanjörlerle tahliye edildi. Ayrıyeten meskenlerinde mahsur kalan 4 vatandaş ise iş makinaları ile kurtarıldı.

Tüm takımlar sahada

Öte yandan bu gece kent merkezinde tesirli olan şiddetli sağanak yağış sele neden olurken Samsun Büyükşehir Belediyesi takımları her noktada anında çalışmalara başladı. Son 24 saatte kent merkezinde metrekareye 40 kilogram yağış düşerken İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy’de kısa müddette ağır ölçüde yağan yağmur toprak kayması ve tabanda çökmelere neden oldu. Bu noktalarda gerekli önlemleri alan Yol Üretim Bakım ve Tamir Dairesi Başkanlığı grupları ilgili kamu kurumlarıyla iş birliği halinde süratli bir çalışma yürüttü.

Tahliye noktaları tıkandı

Ayrıca sel sularının taşıdığı materyallerin tahliye noktalarını tıkamasıyla meydana gelen su baskınlarına SASKİ grupları de süratle müdahale etti. Alanda Büyükşehir Belediyesi’nin traktör kepçe, lastikli yükleyici, greyder, küçük yükleyici, lastikli ve paletli ekskavatör olmak üzere toplam 68 iş makinesi, 28 kamyon, 4 traktör beko, 30 pick up, 2 itfaiye aracı, 13 su pompası, 5 dalgıç pompası, 26 araç, 17 vidanjör, 11 su tankeri, 8 kombine ile toplam 372 çalışanın misyon yaptığı belirtildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi gerek kent merkezi gerek ilçelerde olumsuz durumlar görülen bölgelerde bir yandan çalışmalarını sürdürürken riskli alanlarda da önlem almaya devam ediyor. Taşkın riskine karşı vilayet merkezi ve ilçelerdeki akarsu yataklarında şiddetli sel sularının yüksek kısımlardan aşağıya taşıdığı ağaç ve gibisi gereçlerle tıkanma ihtimaline karşı çalışma yapıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Aktüel

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin