Toplumsal medya devi Snap, çalışanlarının yüzde 20’sini işten çıkaracak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal medya şirketi Snap, maliyetlerini düşürmek emeliyle çalışan sayısını yüzde 20 azaltma kararı aldı. Snap Üst Yöneticisi Evan Spiegel, şirket çalışanlarına gönderdiği notta, düşük gelir artışı nedeniyle değerli kayıplardan kaçınmak için şirketin maliyetlerinin azaltılması gerektiğini vurguladı. Spiegel, “Önemli sermaye rezervleri oluşturmuş ve başka alanlardaki harcamaları azaltarak grubumuzun boyutunu küçültmekten kaçınmak için ağır efor sarf etmiş olsak da daha düşük gelir artışımızın sonuçlarıyla yüzleşmeli ve pazar ortamına ahenk sağlamalıyız.” tabirini kullandı.

500 MİLYON DOLARLIK TASARRUF SAĞLAYACAK

Gelir artışını yine hızlandırmaya yönelik çalışmalarına devam edeceklerini belirten Spiegel, Snap’in her ortamda uzun vadeli muvaffakiyetinin sağlanması gerektiğini belirtti. Spiegel, büyüme, gelir artışı ve artırılmış gerçeklik olmak üzere 3 stratejik önceliğe odaklanmayı artırmak için tekrar yapılanmaya gittiklerine işaret ederek, bu alanlara direkt katkıda bulunmayan projelerin durdurulacağını yahut yatırımların değerli ölçüde azaltılacağını aktardı. Snap Üst Yöneticisi Spiegel, çalışan sayısını da yüzde 20 oranında azaltma üzere “zor bir karar” aldıklarını bildirdi. ABD basınında yer alan haberlerde ise Snap’in maliyetlerini düşürmeye yönelik aldığı kararların şirketin varsayımı 500 milyon dolarlık tasarruf sağlamasına yardımcı olacağı kaydedildi.

ABD’Lİ BİR ÖTEKİ DEV DE MAĞAZA KAPATIP EMEKÇİ ÇIKARACAK

Öte yandan ABD’li mesken dekorasyon eserleri mağazası Bed, Bath and Beyond’un da mağaza kapanmaları ve işten çıkarmalara gideceği bildirildi. Şirketten yapılan açıklamada, bilançoyu güçlendirmek için 500 milyon doların üzerinde yeni finansman sağlandığı aktarıldı. Açıklamada, yaklaşık 150 mağazanın kapatılacağı, çalışan sayısının yüzde 20 azaltılacağı ve mağazacılık stratejisinin gözden geçirileceği kaydedildi.

Kaynak: AA / Dilara Güçlü Okay – İktisat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin