CHP Küme Başkanvekili Engin Altay: ‘Emanetteki oy yüzde 6 ile CET İttifakı’ndaydı’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAMSUN (İHA) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Küme Başkanvekili Engin Altay, “Emanetteki oy yüzde 6 ile CET İttifakı’ndaydı. Millet İttifakı ile ele ele verdiler. Artık CET ve Millet daima birlikte Türkiye’ye huzur ve barışı getireceğiz” dedi.

CHP Küme Başkanvekili Engin Altay, Samsun’a gelerek kentin farklı ilçelerinde vatandaşlarla buluştu. Sırasıyla Yakakent, Alaçam, Bafra, Atakum ilçelerinde bir dizi programa katılan Engin Altay, son olarak İlkadım ilçesindeki Tütün İskelesi’nde toplanan bir küme vatandaşa seslendi. Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü düşünen partilerin Millet İttifakı’nda yer aldığını tabir eden Engin Altay, “ATA İttifakı artık Millet İttifakı’yla bir arada Bay Kemal’i 13. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya’ya yürüme kararını aldı. Biri sağcı oburu solcu neden bu türlü oldu diye sorulabilir. Aslında Millet İttifakı’nda yalnızca toplumsal demokratlar değil muhafazakarlar, davacılar, liberaller de vardır. Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü düşünen partiler oradadır. 14 Mayıs’ta millet bir karar verdi. Fakat bir devleti otobüs olarak düşünürsek, sürücü koltuğunu da Cumhurbaşkanlığı koltuğu olarak düşünürseniz, 14 Mayıs’ta millet orada oturanın elinden ehliyetini almıştır” dedi.

“Suriyeliler, Afganlar, Afrikalılar büyük bir tehdittir”

28 Mayıs’ta seçildikleri durumda mültecileri tıpış tıpış ülkelerine göndereceklerini belirten Altay, “Türkiye’de önemli formda can, mal, namus güvenliği sorunu var. Suriyeliler, Afganlar, Afrikalılar büyük bir tehdittir. Bunları göndereceğiz. Sinan Oğan Beyefendi de bütün siyasetini Suriyeliler, mülteciler üzerine kurdu. Artık ‘İkinci çeşitte Tayyip Bey’i destekliyorum’ diyor. Bunların alayını tıpış tıpış, paşa paşa göndereceğiz. İnsan haklarıymış şuymuş, buymuş. Biz kimseyi açıkta bırakalım demiyoruz. Suriye ile görüşülecek. Orada tampon bölgeler var. Oralara gidecek. Gerekirse biz onları oralarda besleyeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde program sona erdi. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Siyaset

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin