Samsun’da elektrikli otobüsler 7 ayda 700 bin yolcu taşındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun Büyükşehir Belediyesinin ASELSAN ve TEMSA işbirliğinde ürettirdiği elektrikli otobüslerle 7 ayda 700 bin yolcu taşındı.
Samsun Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya nazaran, toplu taşımada tasarruf sağlamak ve karbon emisyonunu düşürmek hedefiyle ürettirilen yerli elektrikli otobüsler, geçen yıl 30 Ağustos’ta kapılarını açan TEKNOFEST KARADENİZ ile yolcu taşımaya başladı.
İlk etapta 20 adet satın alınan elektrikli otobüslerle 7 ayda 600 bin kilometre yol katedilerek 700 bin civarında yolcu taşındı.
Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir, elektrikli otobüslerin hem etraf hassaslığı kazandırdığını hem de yakıt tasarrufuyla öbür vilayetlere örnek olduğu belirtti.
Toplu taşımada tasarruf sağlamak ve karbon emisyonunu düşürmek maksadıyla Türkiye’de birinci sefer yerli lityum pilli, ultra süratli şarj özelliğine sahip otobüslerin Samsun’da kullanılmaya başlandığına işaret eden Demir, geleceğin kentini kurduklarını ve elektrikli otobüs sayısını artıracaklarını söz etti.
Ulaşım Dairesi Lideri Kadir Gürkan ise elektrikli otobüslerin sessiz çalıştığını belirtti.
Elektrikli otobüsleri tercih eden yolculardan Dilek Deniz de elektrikli otobüsleri başkalarına nazaran daha konforlu bulduğunu aktardı.

Kaynak: AA / Şimdiki

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin