Ulusal eskrimci Nisanur Erbil: Tarih yazacağım

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli eskrimci Nisanur Erbil, “Avrupa şampiyonluğu, dünya ikinciliği ve sayısız madalya koleksiyonum var. Tek eksik olan olimpiyat şampiyonluğu, o da Samsun‘a gelecek. Eskrimde tarih yazacağım” dedi.

Eskrimde sayısız başarıya imza atan Avrupa şampiyonluğu ve dünya ikinciliği madalyalarınının sahibi olan Samsunlu ulusal sporcu Nisanur Erbil, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Samsun Büyükşehir Belediye spor Kulübü Lideri Süleyman Demirtaş ile bir ortaya gelen Nisanur Erbil, olimpiyat madalyası için söz verdi.

SÜLEYMAN DEMİRTAŞ: NİSANUR ESKRİM PROJESİ KAPSAMINDA KEŞFEDİLDİNisanur’un Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğü’nün eskrim projesi kapsamında keşfedildiğini ve Samsun Büyükşehir Belediyesi ismine milletlerarası arenada değerli başarılara imza attığını belirten Süleyman Demirtaş, “Çok değerli bir atletimizi belediyemizde ağırladık. Geçmişte spor topluluğu içerisinde uzun yıllar hizmet ettik, genç jenerasyonlarla bir arada olduk, kıymetli projelere imza attık, hayaller kurduk” diye konuştu.”BAŞARIDAN MUVAFFAKİYETE KOŞUYOR”Nisanur’un muvaffakiyetleri ile gurur duyduklarını lisana getiren Süleyman Demirtaş, “Nisanur kızımız yüzümüzü güldürüyor. Bayrağımızı göndere çektirmeye devam ediyor. Muvaffakiyetten muvaffakiyete koşuyor. Hakikat işler yaptık, yanlışsız sonuçlar alıyoruz. Eskrim tarihinde birincilere imza atıyor. Kendisi artık olimpiyat kotası uğraşı veriyor. Önünde uzun bir sporculuk hayatı var, sporculuk devrinde sporun vitrini olimpiyattır. Yaşar Doğu’dan ve Mustafa Dağıstanlı’dan sonra bir periyotta Nisanur Erbil isminin Samsun’da markalaşacağını düşünüyorum. Allah nazardan saklasın, sakatlık vermesin. Samsun için yeni bir yıldız doğuyor, bunun ismi da Nisanur Erbil olacak. Dualarımız onunla bir arada olacak. Allah yolunu açık etsin” sözlerini kullandı.NİSANUR ERBİL: ESKRİMDE TARİH YAZACAĞIMAvrupa şampiyonluğu, dünya ikinciliği üzere bir çok kıymetli madalya elde ettiğini lisana getiren Nisanur Erbil, “Sporun kentinde doğmak, burada büyümek ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin takviyesini almak benim için büyük bir gurur. Bana olan takviyelerini hiç esirgemediler, daima yanımda oldular. Bunlar için Liderimiz Mustafa Demir’e çok teşekkür ediyorum. Yıldızlar ve gençler dönemini madalyalar ile kapattım. Büyükler kategorisinde birinci yıl olimpiyat kotası için yarışıyorum. Bunun için çok çalışıyorum. Olmaması için hiçbir neden yok. Önümüzde Avrupa Oyunları var, sonrasında dünya şampiyonası var. Olimpiyat madalyasını eskrim tarihinde ülkeme, kentime getireceğim. Eskrimde tarih yazacağım” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / İbrahim Canbulat – Spor

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin