Samsun: İlkadım Belediyesi’ne Almanya’dan Kardeş Kent

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun İlkadım Belediyesi ile Almanya’nın Neumünster Kenti ortasında toplumsal, ekonomik ve kültürel alanı kapsayan ‘kardeş şehir’ protokolü imzalanacak.

İlkadım Belediye Lideri Erdoğan Tok, beraberinde Lider Yardımcısı İsmail Hakkı Kasapoğlu ve Meclis Üyesi Fevzi Pınar ile birlikte 3 günlük Almanya ziyaretinde kardeş kent Neumünster Kenti’nde incelemelerde bulundu. Neumünster Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından büyük bir misafirperverlikle karşılanan Samsun heyeti, kentte bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Vali Hatto Klamt tarafından Valilik Toplantı Salonu’nda kabul edilen Lider Tok ve heyetine, kentin fotoğrafını taşıyan şilt armağan edildi. Lider Tok ise, Alman heyete Atatürk heykeli minyatürü ve çini tabak takdim etti.

Tarihi meclis salonu hakkında bilgi veren Neumünster Valisi Klant, Samsun’un Türkiye için rastgele bir kent olmadığını belirterek, “Samsun, Kemal Atatürk’ün ülkenin yenilenmesini başlattığı bir kenttir. Bu nedenle sizler tarihi değeri çok büyük bir kenti temsil ediyorsunuz” diye konuştu.

Valilik ziyaretinin akabinde Türk Spor Okulu’nda Türk vatandaşlarla bir ortaya gelen Lider Erdoğan Tok, burada yaptığı konuşmada ise, “Neumünster Kenti’nde sağlanan özgürlük, barış ve huzur ortamı için orada yaşayan Türkler ismine Belediye Lideri’ne teşekkürlerini sundu. Kardeş Kent Projesi ile emellerinin toplumsal, ekonomik, kültürel ve tarihi bağları artırmak olduğunu söyledi.

Türkiye açısından Samsun’un değerini bildiklerini ve Samsun üzere bir vilayet ile kardeş kent olmaktan, diyalogların daha da artması için protokol imzalamaktan onur duyduklarını lisana getiren Neumünster Büyükşehir Belediye Lideri Hartmut Unterlehberg, kardeş kent projesiyle bağlantıların daha da artacağını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Aktüel

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin