TransAnatolia 2023 Yarış Rotası Samsun-İzmir Ortasında Gerçekleşecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2-9 Eylül 2023 tarihleri ortasında 13. defa düzenlenecek TransAnatolia’nın Cumhuriyetin 100. yılına özel hazırlanan yarış rotası Samsun-İzmir ortasında gerçekleşecek. Yarış bu rota ile Karadeniz’den Ege’ye, iki denizi adeta birbirine bağlayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı müsaadesi, Türkiye Araba Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) takviyesiyle düzenlenen dünyanın en büyük ve kuvvetli rally raid yarışlarından TransAnatolia, 2-9 Eylül tarihlerinde Samsun-İzmir ortasında yaklaşık 2.300 km’lik bir rotada düzenlenecek.

TransAnatolia’nın 13.yılındaki yarış rotası Cumhuriyet’in 100. yılına yakışır nitelikte çok özel bir ruhla oluşturuldu. 2 Eylül’de Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı’nı verdiği, ulusal çabanın başlatıldığı Samsun’dan start alacak yarış, İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’de İzmir’de son bulacak.

Yarış toplam 17 vilayet sonundan geçecek

Startı Samsun’da alacak yarışçılar, sırasıyla Amasya, Tokat, Sivas, Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya, Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Manisa vilayet hudutlarından geçerek İzmir’de sona erecek.

Büyükpınar: “27 farklı ülkeden binin üzerinde yarışmacıyı ağırladık”

TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, “Motor sporlarına ilgi tüm dünyada gittikçe artıyor. Türkiye’de bu artış dünya ortalamasından daha yüksek. Yapılan istatistiklere nazaran Türkiye’de geçen yıla nazaran ilgi yüzde 44 arttı. Bunu iştirakçi sayılarımızın artışından da net olarak görebiliyoruz. Milletlerarası bilinirliğimizin günden güne arttığı TransAnatolia’da, sunduğumuz yüksek standartlarla uzun yarışlara hazırlanmayı hedefleyen üst seviye sportmenlerin beklentilerini karşılarken amatörlerin de yeteneklerini geliştirebilmelerine imkan veriyoruz” dedi.

Türkiye’de Rally Raid yahut Cross Country yarışlarının motor sporları dünyasında yeteri kadar bilinmediği ve yurt dışı kaynaklı yarış tertiplerinin Türkiye etaplarına katılan Türk yarışçıların sayısının epey az olduğu bir periyottan bugünlere geldiklerini belirten Büyükpınar, “TransAnatolia bugün, uzun yıllar motor sporlarının içinde olan ve bu işe gönül veren bir takımın, doğayı, macerayı ve sporu tek yarışta toplamayı başardığı, 27 farklı ülkeden binin üzerinde yarışmacının Türkiye’nin eşsiz coğrafyasında ağırlandığı büyük bir yarış tertibi olarak on üçüncü yılına ulaştı” biçiminde konuştu.

TransAnatolia’dan ülke tanıtımına katkı

Yarışmacılara unutulmaz bir tecrübe yaşatan TransAnatolia, birebir vakitte Türkiye’nin eşsiz ve gizli hoşluklarını buluşturarak Türkiye’nin tanıtımına kıymetli katkılar sağlıyor. Yarışmacılar, bu yıl yarış kapsamında Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle Türkiye’nin en bedelli rotalarına götürülecek.

Geçtiğimiz yıl 2 bin 500 km’lik rotasıyla 20 Ağustos’ta Hatay’dan start alan yarış, 27 Ağustos’ta Eskişehir’de sona ermişti. Sarsıntıda çok büyük yara alan Hatay, Türk motorsporları tarihinde birinci defa bir yarışa mesken sahipliği yapmış ve yarışın startı Hatay Expo alanından verilmişti. – İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin