Samsun’un Bafra ilçesinde şiddetli yağışlar sonucu taşkınlar yaşandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun‘un Bafra ilçesinde şiddetli yağışlar sonucu oluşan taşkınlarda birtakım mesken ve ahırları su bastı, ekili tarım alanları ziyan gördü.

Sağanak sonrası Ozan Mahallesi’nden geçen dere taştı.

Bunun sonucunda, çok sayıda mesken ve ahırı su bastı, ekili tarım alanları sular altında kaldı.

İlçe Jandarma Komutanlığı ve Bafra Belediyesine ilişkin gruplar bölgede tedbirler aldı. Kaymakamlığa bağlı gruplar de hasar tespit çalışmalarına başladı.

Mahalle muhtarı Kudret Demir, yağışın öğlen saatlerinde ansızın bastırdığını belirterek, “Deremizin taşması sonucu 25 hanemiz selden hasar aldı. Ahırlara ve meskenlere sular doldu.” dedi.

Mahalle sakinlerinden Raşit Lider ile Zülfiye Kaya, ekili tarlalarını su bastığını, havyanlarının yemlerinin ziyan gördüğünü söyledi.

19 Mayıs ilçesinde de akarsuların debileri yükseldi. Belediye takımları köprülerde taşkın riskine karşı iş makineleriyle tedbir aldı.

19 Mayıs Belediye Lideri Osman Topaloğlu, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yoğun yağışlar nedeniyle 19 Mayıs Barajımız büsbütün dolmuş ve yalnızca üst savaktan saniyede yaklaşık 600 metreküp su akmaktadır. Harici bir tahliye yapılmamaktadır. Takiplerimiz devam etmektedir. Tüm iş makinelerimiz ve ilçemizde özel kesimde bulunan iş makineleri belediyemiz bünyesinde çalışmaya devam etmektedir. Bilhassa köprü ağızlarının tıkanmaması için ağır efor sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızın dikkatli olması ve dere yatağında bulunan yerleşim yerlerinin boşaltılmasını kıymetle rica ediyoruz.” ikazında bulundu.

Kaynak: AA / Emre Dilek – Aktüel

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin