Samsun: Ölen Liseli Gencin Annesi Acil Tahlil Bekliyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun Anadolu Lisesi’nde okuyan 17 yaşındaki Cihan Semizoğlu ve 16 yaşındaki Ahmet Genç’in ölmesinin yankıları sürüyor. Ölen gençlerden Ahmet Genç’in ailesine taziye ziyaretinde bulunan AK Parti’li Samsun Milletvekilleri’nden acılı anne Parıltı Genç acil tahlil istedi.

Genç ailesini Milletvekilleri Mustafa Çakır, Musa Uzunkaya ve Suat Kılıç farklı başka ziyaret etti. Acılı anne Parıltı Genç, başsağlığı dileğinde bulunduktan sonra ayrılırken “Biz insanları seviyoruz, hoş çalışmalar var” diyen Milletvekili Mustafa Çakır’a, “O vakit bir şeyler yapın” davetinde bulundu. Işık Genç, Koç ve Sabancı topluluklarının silah olan hiçbir diziye reklam vermeme kararını sevinçle karşıladığını lisana getirerek, “Şimdi o diziler yayından kalkacak. Bu çok sevindirici. Kalkmalı da. Zira tabanımız yetersiz. O dizileri çocuklarımız örnek alıyor. Silahlar kaldırılmalı. Şu an için acil yapılması gereken şeyler var. Niçin havaalanında silahları alıyorlar da uçaktan indikten sonra teslim ediyorlar? Uçak farklı da yaşanılan başka yerler farklı mı? O vakit uçakta da herkes silahla dursun. Silahlarla bu kadar adam vuruluyorsa sokaklarda uçak” dedi. Acılı anne, Milletvekili Çakır’ın, “Eğitim, görgü, bilgi, kültür, bunların hepsi gerekiyor” demesi üzerine de, kendisinin şu an gençliğin barbarlığının önüne geçilmesi için acil önlemler gerektiğini vurguladı. Milletvekili Çakır konuttan ayrılırken, Milletvekili Musa Uzunkaya taziye ziyaretine geldi. Akabinde da Milletvekili Suat Kılıç, Işık Genç’e taziyede bulundu. Kılıç, çarpıcı açıklamalar yaparak, silahlara bu kadar rahat ulaşılamamasının gereğine dikkat çekti ve işin emniyete bakan tarafı bulunduğuna değindi. Suat Kılıç, Türkiye’de asayiş olaylarının artmasıyla ilgili eğitimden kaynaklanan çok önemli sıkıntılar bulunduğunu tabir ettikten sonra, “Ne yazık ki, gerekli ya da gereksiz herkesin üzerinde ruhsatlı ya da ruhsatsız silah var. Özelikle ruhsatsız, kaçak ya da fabrika dışı birtakım imalathanelerde üretilen silahlar çok kolay ulaşılabilir durumda. Silaha bu kadar rahat ulaşılamamalı. Son devirlerde baktığımızda çocukların piyasadan silaha ulaşması ve istedikleri hadiseleri gerçekleştirmeleriyle karşılaşılıyor. Bu manada işin emniyete bakan tarafı var. Hadiseler yaşanmadan, çocuklarımız, insanlarımız ölmeden olayların önüne geçilmeli. Bu çocukların bıçağa, envai çeşit kesici ve ateşli silahlara ulaşamaması gerekiyor” açıklamasını yaptı. Oğlunun acısını yüreğine gömüp, Türkiye için silahsızlanma tarafında faaliyetlerin Samsun’dan tetiklenmesi ve ülkeye yayılması gerektiğine işaret eden Işık Genç, televizyon dizileriyle ilgili şu tespitte bulundu:

“Ben birtakım çocuklara ‘sevgisiz’ diyorum. Aileleri gereğince sevgi gösterip onlarla ilgilenmiyor. Tahminen ekonomik zorlukların da bunda tesiri var. Televizyonlara bakıyorlar. Bütün silahlı dizileri görüyorlar. Dizilerde herkes bir sefer havuzlu villalarda yaşıyor. Hepsi koca koca ciplere biniyor. Bunlar insanları öldürüyor hiç cezalandırılmıyor. Üstüne üstlük kahraman oluyorlar. Bizim toplumumuz bu mu? Sokaktaki çocuk, ‘Ben de onlar üzere olursam kahraman olurum’ diye düşünüyor. Bu bizim çocuklarımız için geçerli değil. 9 şiddetindeki zelzelede çürük bina yıkılır fakat olan topluma oluyor.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Aktüel

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin