Atakum’dan zelzele bölgesine 39 tır ve 56 araçlık yardım

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atakum’dan zelzele bölgesine 39 tır ve 56 araçlık yardım

SAMSUN Samsun Atakumlu vatandaşlar, çok kısa müddette 39 tır ve 56 aracı yardımlarla doldurarak zelzele bölgesine gönderdi.

Kahramanmaraş’ta yaşanan sarsıntılar sonrasında Atakumlular halk seferberliği başlattı. Atakum Belediye Lideri Av. Cemil Deveci’nin dayanışma daveti üzerine Atakum Belediyesi Paylaşım Merkezi’ne ve Atakum Belediyesi Düğün Salonu’na yardımlar adeta yağarken gönüllüler de yardımların paketlenmesi ve tırlara yüklenmesi için belediye tesislerine akın etti. Büyük kısmını üniversite öğrencisi gençlerin oluşturduğu yüzlerce gönüllünün aralıksız çalışması sayesinde çok kısa müddette 39 tır, 12 transit, 14 kamyonet ve 30 panelvan tipi araç sarsıntı bölgesine hakikat yola çıktı.

“Acımızı az da olsa bastırıyor”

“Kalbimiz orada atıyor”

İlk günden bu yana istekli olduğunu kaydeden Ebru Akal, “Çok üzgünüz ve kalbimiz sahiden orada atıyor. Yemek yiyemiyoruz, uyuyamıyoruz. Burada Atakum Belediyesi ile dayanışma içinde çalışıyoruz. Genci, orta yaşlısı, bizden büyüklerimiz herkes büyük emek veriyor. Bu hususta çok şanslıyız. İnşallah daima birlikte bu büyük felaketin üstesinden geleceğiz. Allah hepimizin yardımcısı olsun” formunda konuştu.

Gençleri dayanışma içerisinde görmenin çok hoş olduğunu vurgulayan Rabia Öner Bay, “Onlara çok muhtaçlık varmış. Yardımlaşma hissini tekrar hatırlamak ve insanlara dokunmak çok değerli. Bunun değerini uzun yıllardır unutmuşuz. Konutta durulmuyor. O yüzden ben iki gündür buradayım. Evvelki gün öğrendiklerimi ortamızda kurduğumuz çalışma kümesine yeni gelen gönüllülere aktarıyorum. Dayanak veren herkese çok teşekkür ediyorum” tabirlerini kullandı. Atakum Belediyesi Paylaşım Merkezi’ne gereksinim materyali ulaştıran Kadriye Ayeş de şu halde konuştu: “Elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Çok üzgünüz. Komşularımızla birlikte toplandık ve yorgan, battaniye, kışlık kıyafet, besin üzere eşyaları getirdik. Herkes seferberlik halinde. Allah orada çalışan herkese güç kuvvet versin. Kayıplarımıza rahmet, yaralılara da acil şifa diliyorum.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin