Muhtarlara özel eğitim hızlandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 ilçede düzenlenen Muhtar Bilgi Sistemi (MUBİS) eğitim çalışması sürat kesmeden devam ediyor. Asarcık ilçesinde gerçekleştirilen eğitim çalışmasına katılan muhtarlara, MUBİS’i aktif kullanabilmeleri için ayrıntılı bilgi verildi.

Büyükşehir Belediyesi MUBİS ile Samsun‘un 17 ilçesindeki muhtarların yükünü azaltırken işlerin daha süratli gerçekleşmesine katkı sağlıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Ziraî Hizmetler Dairesi Başkanlığı Muhtarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından muhtarların, Muhtar Bilgi Sistemi’ni (MUBİS) daha aktif ve verimli kullanmalarını sağlamak maksadıyla yürüttüğü eğitim çalışması devam ediyor. Eğitim çalışmasının 8’ncisi Asarcık ilçesinde gerçekleştirildi. Programda 23 muhtara, elektronik ortamda talep, istek, görüş, teklif ve şikayetlerin iletilebildiği MUBİS sistemi üzerinden nasıl irtibat kurulduğu ve sistemin gayesi hakkında bilgi verildi. Eğitim çalışması ile birlikte muhtarların MUBİS sistemini daha verimli kullanmalarını sağlayarak mahallelerindeki yaşanan meseleleri en kısa vakitte ilgili kuruma iletmeleri ve süratle tahlil üretilmesinin sağlanması hedefleniyor.

“Hizmette suratı artıracak”

Muhtarların MUBİS sistemini tesirli kullanmalarının gereksinim ve taleplerini ilgili kurumlara iletme noktasında süreci hızlandıracağına dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir, “Mahallerimizde yaşanan tüm problemlerin tahlili noktasında muhtarlarımızın MUBİS sistemini daha verimli kullanmaları çok değerli. Bunun içinde MUBİS sistemi hakkında muhtarlarımızın daha fazla bilgi sahibi olmalarını istiyoruz. Sistemin daha faal kullanımı hizmetlerin gerçekleşmesine sürat katacaktır. Bu sistemin daha faal kullanımı muhtarlarımız ile kurumlarımız ortasında daha tesirli bir irtibat kurulmasını sağlayacaktır. Vatandaş ile devlet kurumları ortasında bir köprü olan muhtarlarımızın tüm talep ve muhtaçlıklarını karşılamak için her vakit yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Muhtarlar için çok önemli”

Eğitim çalışmasına katılan Asarcık Muhtarlar Dernek Lideri Mustafa Özmeral ise bu çalışmanın kendileri için çok kıymetli olduğunu söyleyerek “Her vakit muhtarlarımızın yanında olan Samsun Büyükşehir Belediye Liderimiz Mustafa Demir’e her alanda verdiği takviyeden ötürü bir defa daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Lokal

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin