TERMAL KUMAŞLARDAN UYKU TULUMU YAPIP ZELZELE BÖLGESİNE GÖNDERİYORLAR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAMSUN Olgunlaşma Enstitüsü, sarsıntı bölgesinde kullanılması için termal uyku tulumları ve tulumlardan arta kalan kumaşlardan ise mont, yelek ve çanta yapıp bölgeye gönderiyor. Giysi Atölye Alan Şefi Nurşen İşeri, ‘Yaklaşık 1000 tulum çalışmamızı tamamladık. Artan kumaşları da sıfır atık projesi kapsamında yelek, kaban ve çanta halinde değerlendirdik’ dedi.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği sarsıntıların akabinde Samsun‘dan bölgeye yapılan dayanaklar devam ediyor. Samsun Olgunlaşma Enstitüsü, depremzedeler için 1000 adet uyku tulumu dikti. Artan kumaşlar, mont, yelek ve çantalara dönüştürülerek bölgeye gönderdi. Ülkede yaşanan zelzele felaketlerinin akabinde uyku tulumu yapmaya başladıklarını söyleyen Olgunlaşma Enstitüsü Giysi Atölye Alan Şefi Nurşen İşeri, “Tulumların kumaşını hayırsever iş insanları, İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü ve bakanlığımız gönderdi. Bizler de yaklaşık 1000 tulum çalışmamızı tamamladık. Artan kumaşları da sıfır atık projesi kapsamında yelek, kaban ve çanta halinde değerlendirdik. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Bunların bir kısmı gönderildi. Başka bir kısmı de yakın vakitte zelzele bölgesine yollanacak. Her çocuk vücuduna uygun kışlık kıyafet yaptık. Tulumları yaptığımız kumaşlar termal olduğundan ötürü sıcak tutuyor. Umarım ülkemiz bir an evvel bu felaketin yaralarını saracaktır. Biz de elimizden geleni yapıyoruz? dedi.

‘ZEVKLE YAPIYORUZ FAKAT ÜZGÜNÜZ’

Tulum ve kıyafetleri hem severek hem de üzülerek yaptığını söyleyen usta öğretici Leyla Pir, ‘Onları biraz da olsa soğuktan korumak ve yardımcı olmak istiyoruz. Kumaşlarımız termal olduğu için güzel bir formda ısıtacağını düşünüyoruz. Severek zevkle yapıyoruz ancak doğal ki hüzünlüyüz. İnşallah bu türlü bir afet bir daha başımıza gelmez’ diye konuştu.

Samsunlu olarak sarsıntısı yaşayan vatandaşlara yardımcı olmak istediğini söyleyen usta öğretici Ayşe Yıldırım, ‘Elimizden geldiğinde bir şeyler yapmak istiyoruz. İnşallah yararlı olur. Onlar için çok üzüldük, umarım bir daha bu türlü bir felaket başımıza gelmez. Allah hepimizin yardımcısı olsun’ sözlerini kullandı. (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Aktüel

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin