Dönemin son balıklarına ağır ilgi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

15 Nisan’da denizlerde başlayacak av yasağı öncesi dönemin son bulakları ağır ilgi görüyor.

Denizlerdeki av yasağı 15 Nisan’da başlıyor. Bu tarihin akabinde 1 Eylül’den beri satılan mezgit, istavrit, barbun, hamsi ve palamut üzere balıkların avlanması yasaklanacak. Balık tezgahları ise alabalık, somon, çipura ve levrek üzere kafes ballıkları ile süslenecek. Vatandaşlar, dönemin bitmesine kısa bir müddet kala mezgit, istavrit ve barbun üzere balıklara başka balıklardan daha çok ilgi gösteriyor.

“Sezonun bitmesine az kalsa da balık çeşidi çok”

Tezgahlardaki balık çeşitliliğinin son günlerde de devam ettiğini söz eden balık satıcısı Onurcan Köse, “15 Nisan’da denizlerde av yasağı başlıyor. Dönemin bitmesine az kalmasına karşın balık çeşitliliği sürüyor. İstavrit 70, barbun 50, mezgit 40, tirsi 40, kefal 50, alabalık 60, somon 60, çipura 120, levrek 150, kalkan 300, kaya levreği 160, palamut tane 30 TL’den satılıyor. Fiyatlarımız öbür et eserlerine nazaran hayli uygun. Vatandaş şu anda dönem biteceği için mezgit, barbun ve istavrit üzere küçük balıklara istek gösteriyor. 15 Nisan’dan sonra tezgahlarda somon, alabalık, levrek ve çipura üzere kafes balıkları satılmaya devam edecek” dedi.

“Bu dönem balıkçının yüzü güldü”

1 Eylül’den beri balık bolluğu ve çeşitliliği sayesinde balıkçıların dönemden memnun ayrıldığını tabir eden balık satıcısı İsmet Akpınar, “Bu yıl palamut bolluğu ile başlayan dönem, hamsi bolluğuyla devam etti. Artık 2’sinin mevsimi geçti lakin başka balıklardan çokça geliyor. Vatandaş en çok mezgit, barbun ve istavritin yanı sıra somona da ilgi gösteriyor. Balıkçılar olarak bu sezonki satışlardan epey mutluyuz. İnşallah gelecek dönem da en az bu sezonki üzere bol ve yararlı geçer” diye konuştu.

Vatandaşlar ise balık fiyatlarının öbür et eserlerine nazaran ucuz olmasına karşın Karadeniz’de ve bilhassa Samsun’da fiyatların biraz daha uygun olması gerektiğini belirttiler. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İktisat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin