Ticaret Bakanı Muş, Samsun’da bayramlaşma merasimine katıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AK Parti Samsun Vilayet Başkanlığınca Ramazan Bayramı hasebiyle düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

AK Parti’den Samsun milletvekili adayı olan Muş ile AK Parti Genel Lider Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Salonu’ndaki programda partililerle bayramlaştı.

Muş, burada yaptığı konuşmada, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Bayram vesilesiyle küskünlüklerin, kırgınlıkların sonlandırılması temennisinde bulunan Muş, “Ülkemiz birlik beraberlik içerisinde daha da güçlenecektir. Ulu Allah’ın bizleri daha güçlü bir Türkiye‘de kaç hoş günlere, birçok bayramlara, birçok ulusal günlere kavuşturmasını temenni ediyorum. Bugün bayram, münasebetiyle üzgünlüklerin sona erdiği, kırgınlıkların bittiği bir gün. Samsun hoş bir kent, daha da hoş olacak. Üreten bir kent fakat üretimin de ticaretin de inşallah merkezi yapacağız.” dedi.

Karaaslan da 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli sarsıntılar nedeniyle bayramı buruk halde yaşadıklarını söyledi.

Depremin “asrın felaketi” olarak nitelendirildiğine dikkati çeken Karaaslan, şöyle devam etti:

“Tarihçilerin, ‘Son 2 bin 500 yıllık dünya tarihinde bu türlü bir felaket meydana gelmemiş’, dedikleri bir felaketi yaşadık. 11 vilayetimizde kentlerimiz yıkıldı, 50 binden fazla vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Bu türlü bir acıyı yaşarken bir yandan da Türkiye için sorumluluğumuzun, Türkiye için güçlü durarak, dik durarak yola devam etmemiz gerektiği şuuruyla buradayız. Birebir vakitte bayram paylaşmak, acıları hafifletmek, kardeşliğimizi birbirimize göstermektir. Acılar olduğu kadar çok hoş gelişmelerin olduğu bir devir. 2023 yılı bizim için bir maksat, ulaşılması gereken kıymetli bir dönüm noktasıydı. Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100. yılındayız. Samsun üzere Cumhuriyet’imizin kuruluşuna giden yolda Mustafa Kemal Atatürk tarafından birinci adımın atıldığı kentin evlatlarıyız. Hamdolsun, bugün bir dünya başkanının, Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşlarıyız. Yeniden şükürler olsun ki inşallah 14 Mayıs’ta, 73 yıl evvelki 14 Mayıs’ın akabinde tekrar bir demokrasi zaferine imza atacak takımın kesimiyiz.”

Tarihin yazıldığı periyotlara şahitlik ettiklerini anlatan Karaaslan, şunları kaydetti:

“Dün Sayın Cumhurbaşkanı’mız, doğal gaz keşfimizin karaya çıkarılması merasiminde muştular verdi. Türkiye, tahminen yüzyıllar evvel kaybettiği gücünü geri kazandı. Dün bir tarih yazıldı. Dün gücümüzü tekrar geri kazanarak öz itimadımızı de kazandık. ‘Geçmişe nazaran daha güçlüyüz’ diyerek yola devam etme kararlılığımızı göstermiş olduk. Dün yazılan tarihle çok net söylüyorum, artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi üzere olmayacak. Nükleer santralimizle, doğal gaz keşiflerimizle, yenilenebilir gücümüzle ve bütün imkanlarımızla gücünü kendisine kullanan değil, gücünü ihraç eden bir ülke olacağız. Bağımlılıklarımızdan kurtuldukça daha da güçleneceğiz.”

Programa AK Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Orhan Kırcalı, Fuat Köktaş ve Ahmet Demircan, Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir ile partililer katıldı.

Kaynak: AA / İlyas Gün – Şimdiki

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin