ADNAN OKTAR ÖRGÜTÜNE OPERASYON: 7 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İSTANBUL’da Adnan Oktar organize hata örgütünün yeni yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 7’si adliyeye sevk edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Cürümlerle Gayret Şube Müdürlüğü takımları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Kabahatler Soruşturma Ofisi koordinesinde, Adnan Oktar organize hata örgütünün şimdiki yapılanması ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışma başlattı. Çalışmalarda örgütün önder ve yönetici kümesinde yer alan şüphelilerin tutuklandığı tarihten sonra aktüel bir yapılanma sürecine girildiği tespit edildi. Cezaevinden alınan talimatların, örgütün avukat yapılanmasında yer alan şüpheliler tarafından dışardaki örgüt üyelerine iletildiğini belirleyen gruplar, dışardaki örgüt üyelerinin ise lojistik, hukuk, finans, dijital kanatlardan oluşan bir vazife dağılımı üzerinden faaliyet yürüttüğünü saptadı.

Örgütün dijital kanadının denetimindeki düzmece toplumsal medya hesapları üzerinden sistematik olarak örgütsel propaganda ve dezenformasyon içerikli paylaşımlar yaparak, evrak müştekileri ve örgütle uğraşta misyon alan kamu görevlilerini karalamaya yönelik telaffuzlarda bulunulduğunu belirlendi. Çalışmalarını tamamlayan polis, Adnan Oktar silahlı hata örgütünün aktüel yapılanmasında yer aldığı bedellendirilen 23 şüphelinin yakalanmasına yönelik İstanbul, İzmir ve Samsun’da belirlenen adreslere eş vakitli operasyon düzenledi. Operasyonda 15 kişi yakalanırken şüphelilerden birinin cezaevinde 4’ünün de yurt dışında olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 7’si emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Aktüel

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin