Bakan Muş: “Eğer güçlü bir irade olmazsa ülke yönetilmez”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun‘un Bafra ilçesinde ziyaretlerde bulunan Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş, ” Türkiye‘nin kaybedecek vakti yok. Türkiye‘nin büyümeye gereksinimi var, Türkiye‘nin gelişmeye muhtaçlığı var, Türkiye‘nin refaha muhtaçlığı var ve dünyada güç istikrarlarının değiştiği bir yerde güçlü bir iradeye muhtaçlığı var. Şayet güçlü bir irade olmazsa ülke yönetilmez” dedi.

Samsun’un Bafra ilçesine esnaf ziyaretlerinde bulunan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sivil toplum kuruluşlarıyla da bir ayaya geldi. Öğretmenevinde muhtarlara yönelik yaptığı konuşmada, “Hatırlarsanız koalisyon devirleri, 2 partili koalisyon periyotları, azınlık hükümetleri, 3 partili koalisyonlar ve 2001 bankacılık krizi. Dünyada kriz yoktu o vakit, kriz yalnızca bizim ülkemizdeydi. İşte o 90’lı yılların makus idaresi 2001’de bankacılık krizi ile patlıyor. Aslında 90’lı yılarda hortumlanan bankalar 2001’de patlak veriyor. ve milyarca dolar fatura vatandaşın sırtına yükleniyor. 2001’de iktidara Adalet ve Kalkınma Partisi geliyor ve o günden bu güne kadar tek başına ülkeyi yönetiyor. 2017’de anayasa değişikliği yapılıyor ve 2018’de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi birinci seçimleri yapılıyor. Cumhur İttifakı olarak seçimi kazanıyoruz ve bu seçimi de kazanmak için çaba ediyoruz” hatırlatmasında bulundu.

Konuşmasında Millet İttifakı’na yüklenen Muş, “Millet İttifakı’nın bize vadi ne? ‘Biz diyor 7 partili bir koalisyon’, bunu onlar söylüyor. ‘7 tane Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak, 7 tane siyasi parti olacak, her bir cumhurbaşkanı yardımcısının en az bir tane bakanı olacak. Birden fazlada olabilir.’ Pekala, bu 7 cumhurbaşkanı yardımcısı var ya bu bakanlar kendi genel liderinden mı talimat alacak yoksa cumhurbaşkanından mı talimat alacak. Nasıl yönetecekler? Arkadaşlar biz bu sineması izledik. İkili koalisyon, üçlü koalisyon yedili koalisyona çıktı, vaat edilen bu. Türkiye terörle uğraş veriyor. 40 yıldan fazla bununla uğraş veriyor. Niye uğraş veriyor, ulusal birliği korumak için. Vatanımızın ayrılamaz bütünlüğünü korumak için. Pekala, CHP ne diyor artık? ‘HDP biz Kemal Bey’in karşısına aday çıkarmıyoruz’ diyor. Pekala, neyin karşılığında ‘ben Güneydoğu’da özerklik istiyorum’ diyor. Pekala, biz 40 yıldır neyin çabasını verdik. Türkiye’nin kaybedecek vakti yok. Türkiye’nin büyümeye muhtaçlığı var, Türkiye’nin gelişmeye gereksinimi var, Türkiye’nin refaha gereksinimi var ve dünyada güç istikrarlarının değiştiği bir yerde güçlü bir iradeye gereksinimi var. Şayet güçlü bir irade olmazsa ülke yönetilmez” tabirlerini kullandı. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Siyaset

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin