ENGELLİ OĞLUNUN HAYATINI KALEME ALDI: ‘AŞK OLSUN HAYAT, DEĞDİ Mİ??

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAMSUN’da bedensel engelli Vahit Sonay Yazgan’ın (50) gayret dolu hayat kıssasını, annesi Bedriye Yazgan (72) ‘Aşk Olsun Hayat, Değdi mi” isimli bir kitapta topladı. Sınıf öğretmenliğinden emekli olan ve özel bir rehabilitasyon merkezinde öğretmenlik yapmaya devam eden Bedriye Yazgan, “24 yaşımda oğlumu dünyaya getirdiğimde 4,5 kiloydu. 1 aylıkken büyük bir ateşli havale geçirerek menenjit oldu. Yüzde yüz bedensel engelli olarak hayatına devam ediyor. Onun ve benim ömür hikayelerimizi, çocukluktan bu vakte kadar geçirdiğimiz evreleri, düşünceleri, karşılaştığımız zahmetleri, sevinçleri oğlumla bir arada bu kitaba aktardık. O da bana bu kitabı yazmam da çok yardımcı oldu. Benim en büyük maksadım bu kitabın insanlara ışık olması, rol model olmasıdır. Bu kitapta insanların cüret edemeyeceği, konuşmaktan çekineceği kendi özel hayatımdan da bahsettim? dedi.

Samsun‘da yaşayan Bedriye Yazgan, yüzde yüz engelli olan oğlu Vahit Sonay Yazgan ile yaşadığı anıları, sevinçleri, kederleri. Ezaları kaleme aldı. 50 yıldır bedensel engelli oğlu ile yaşadıkları zorlukları kaleme alan Bedriye Yazgan, oğlunun bir aylıkken yüksek ateşli havale geçirdiğini ve bunun sonucunda da engelli olarak hayatına devam ettiğini lisana getirdi. Eşinin de uzun bir müddet evvel vefat ettiğini ve oğlu ile verdiği çabayı tek başına sürdürdüğünü kaydeden Bedriye Yazgan, ‘Ona ilkokul çağında okuma yazma öğrettim. Onun da benim de hayatımız değişti. Vaktini sol elinin tek parmağı ile bilgisayarda yazı yazarak geçirmeye başladı. Bu da onun hayata bağlanıp, ilerlemesi için hoş bir araç oldu. Günlük tutuyordu, o günlüklerini kitap haline çevirdi. Birinci kitabı ‘Galatasaray ve Aşkı’, ikinci kitabı ‘İçimdeki Acı’, üçüncü kitabı ‘O Ben Değilim anne’, dördüncü kitabı ise ‘Ne Var Ne Yok’ oldu. 4 kitap yazdı. Benim sınıf öğretmeni olmam büyük avantaj sağladı. Çocuklara nasıl yaklaşılacağını mesleğim icabı bildiğimden oğlumu uygun bir halde eğitebildiğimi düşünüyorum. 72 yaşında olmama karşın tıpkı vakitte özel bir rehabilitasyon merkezinde matematik ve Türkçe öğretmenliği yapıyorum? dedi.

‘BU KİTAPTAN DİZİ YAHUT SİNEMA YAPILMASI EN BÜYÜK HAYALİM’

Oğlu ile birlikte yaşadıkları acıyı, sevinci, üzüntüyü ve memnunluğu da ‘Aşk Olsun Hayat, Değdi Mİ” isimli kitabında topladığını söz eden Bedriye Yazgan, “Onun ve benim ömür hikayelerimizi, çocukluktan bu vakte kadar geçirdiğimiz evreleri, sorunları, karşılaştığımız zahmetleri, sevinçleri oğlumla bir arada bu kitaba aktardık. O da bana bu kitabı yazmam da çok yardımcı oldu. Benim hayatımın çocukluktan, gençliğe, gençlikten evliliğe ve evlilikten Vahit’in doğumuna kadar olan periyoda bu kitapta yer verdim. Vahit’in doğumu ile başlayan serüvenimizi de bu kitaba aktardık. Lakin bu kitap hala devam ediyor ve biz bu hayatı birlikte yaşayama devam ettiğimiz sürece devam edecek. Vahit’in yazdığı 4 kitabı ve benim yazdığım bu kitabı bankadan kredi çekip, kendi imkanlarımız ile yayımladık. Rastgele bir sponsor yahut bir yayınevi ile ortak yazdığımız bir kitap katiyetle değil. Benim en büyük hedefim bu kitabın insanlara ışık olması, rol model olmasıdır. Bu kitapta insanların yürek edemeyeceği, konuşmaktan çekineceği kendi özel hayatımdan bahsettim. Oğlum ile yaşayıp, kitapta bahsettiğimiz bu şiddetli hayatın ‘gerçek bir kıssadan uyarlanmıştır’ denilip bir diziye yahut bir sinemaya çevrilmesi en büyük hayalim” tabirlerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Şimdiki

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin