OKAF’23 başladı… Doç. Dr. Salim Atay: “Yetenek Kapısı öğrenciye, mezuna ve patrona devletin hizmeti”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OKAF’23 başladı… Doç. Dr. Salim Atay: “Yetenek Kapısı öğrenciye, mezuna ve patrona devletin hizmeti”

SAMSUN Samsun‘da düzenlenen Orta Karadeniz Meslek Fuarı açılış merasimi ile başladı.

Kariyer fuarının gençlerin vizyon kazanmasına ve meslek amaçlarında büyük kıymete sahip olduğunu söz eden Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Lideri Doç. Dr. Salim Atay, “Kariyer fuarı yalnız başına bir şey çözer mi? İşe fayda mı, iş görür mü? Görür. Yarar sağlar mı sağlar. Lakin yalnız başına bir şey çözmez. Ben size artık bunun gerisinde neler çalıştığından bahsedeceğim ki siz çoğunuz bunu biliyorsunuz. Birinci yıl 11 bölgemizde bölgesel meslek fuarı düzenledik. Lakin bu 11 bölgenin içerisinde Ankara ve İstanbul yoktur. Gençler, dikkatinizi çekmiştir bu. Ankara ve İstanbul’da yapmadık biz bunu. Erzurum’da yaptık, Diyarbakır’da yaptık. Mersin’de, Adana’da yaptık. Antep’te vesaire yerlerde yaptık. Yani merkezin dışındaki bizim üniversitelerimizde okuyan ve gerek kamu gerekse özel bölüm şirketlerinden haberdar olması gerektiğine inandığımız meslek farkındalığı geliştirmesi gerektiğine inandığımız gençlere devleti ayaklarına götürdük. Özel bölümü ayaklarına götürdük. Kime? Merkezde her vakit bu cins fırsatlara ulaşan, ulaşma imkanı olan kentlere değil merkezin dışındaki kentlere bunu yaptık. Bu yıl şayet zelzele felaketiyle karşılaşmasaydık 11 tane bölgesel meslek fuarı, üç tane de milletlerarası fuar yapmak suretiyle çok önemli bir kapasiteye ulaşmış olacaktık. Fakat kısmet değilmiş. Bu sene birçoklarını iptal etmek zorunda kaldık” dedi.

“Yetenek Kapısı öğrenciye, mezuna ve patrona devletin hizmeti”

Yetenek Kapısı hakkında da bilgiler veren Salim Atay, “Arkadaşlar buraya girerken hepiniz bir sisteme kaydoldunuz. Biz mesela şu anda bu fuarda ‘ben de gideceğim oraya’ diyen kaç kişi olduğunu biliyoruz. 21 bin 500 küsur kişi kayıt yapmış. Nerede, nereye yaptınız siz bu kaydınızı? Yetenek kapısına yaptınız. Yetenek kapısı neresi? Yeniden Cumhurbaşkanlığımızın geliştirdiği sizlerin hizmetine sunduğu bir araç. Ne oluyor pekala orada? Yalnızca kayıt mı alınıyor? Hayır, içeride 10 bine yakın şirket var arkadaşlar. Yılın 365 günü size hizmet sunuyor. Ne yapıyorlar? 10 bine yakın şirket, 1 milyon 400 bin civarında da öğrenci var. İstekli gelip oraya kaydoldu. Yani üniversitelerde okuyan herkesi o sistemin içine boca etmedik. Kim var? 1 milyon 400 bin üniversiteli kim? ‘Ben bu sistemi kullanmak istiyorum’ diyen 1 milyon 400 bin öğrenci geldi. Artık sistemde kayıtlı. Bir yanda 10 bine yakın şirket var. Bir yanda 1,4 milyon civarında öğrenci var. Bu şirketler daima her gün orada iş ve staj ve gibisi duyurulara çıkıyorlar. İçeride şu anda yüzlerce iş ilanı, açık iş ilanı var. Yani bu sizin bir sefer mezun olduğunuzda yahut mezun olmadan evvel gerek özel kesimde, gerek kamuda işle ilgili meselelerinize direkt tahlil üreten bir araçtır. E pekala işliyor mu? İşliyor ki 10 bine yakın şirket. Nasıl biz üniversitede kayıtlı üniversitenin öğrenci sisteminde kayıtlı öğrencinin hepsini oraya boca etmiyorsak, şirketleri de boca etmiyoruz. Bunun yararına inanan, orada yetenekli gençleri bulacağına inanan firma gelip oraya kaydoluyor. Ne öğrenciden delikli kuruş alıyoruz, ne de firmadan. Bunun tamamı devletin hizmeti. Kime öğrenciye, kime mezuna, kime işverene” diye konuştu.

Programa Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı da iştirak sağladı. Vali Dağlı ve beraberindeki protokol üyeleri açılışın akabinde yerli ve memleketler arası öğrencilerle birlikte stantları gezerek, incelemelerde bulundular.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Erdi Demir – Yeni

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin