Samsun’da çiftçilere yüzde 75’i hibe olan yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun‘un Havza ilçesinde, Tarım Topraklarının Kullanımının Aktifleştirilmesi Programı kapsamında çiftçilere yağlık ayçiçeği tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yağlık Ayçiçeği Üretimini Geliştirme Projesi” kapsamında Havza Belediye Kültür Merkezi’nde tohum dağıtım merasimi düzenlendi.

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, burada yaptığı konuşmada, proje kapsamında Samsun’da 8 ilçede yağlık ayçiçeği tohumu dağıtılacağını söyledi.

Verilen tohumların yüzde 75 hibe olduğunu belirten Sağlam, “Ayçiçeği, dünyada yağlı tohumlar ortasında en fazla ekim oranına sahip bitkidir. Kişi başı tüketimine nazaran de ülkemizde kıymetli bir eser. Yağlık ayçiçeği üretiminde çok az da olsa açığımız var. Bu ve benzeri projelerle bu açığı da kapatacağız.” dedi.

Geçen yılın bilgilerine nazaran Samsun’da 213 bin dekar alanda 55 bin ton ayçiçeği rekoltesi bulunduğuna işaret eden Sağlam, “Bunun karşılığında Samsun’da yağlık ayçiçeği üretimine verilen dayanak yaklaşık 33 milyon lira. Bize bu mevzuda takviye veren Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ve çiftçilerimize teşekkür ederim. 2023 üretim döneminin çiftçilerimize güzel olmasını dilerim.” tabirini kullandı.

Havza Belediye Lideri Sebahattin Özdemir de Havza’da son periyotta ziraî projelerden alınan dayanağın arttığını lisana getirerek, “Bunda en büyük etken, çiftçimizin gelişime ve yeni eserlere açık olmasıdır. Belediye olarak her vakit çiftçilerimizin ve çiftçilerimize takviye olan kurumlarımızın yanındayız.” diye konuştu.

Törende konuşmaların akabinde 121 çiftçiye yaklaşık 2 bin 500 dekar alanda ekim yapılmak üzere yağlık ayçiçeği tohumu dağıtıldı.

Programa Havza İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Havza Ziraat Odası Lideri Coşkun Genç de katıldı.

Kaynak: AA / Özgür Uyaroğlu – İktisat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin