AK Parti’li Karaaslan, Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatını inceledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Genel Lider Yardımcısı ve Samsun milletvekili Çiğdem Karaaslan, imali devam eden Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Samsun’dan milletvekili adayı olan Karaaslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde Samsun Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı yürütülen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesinde çalışan grupla bir ortaya geldi.

Karaaslan, burada yaptığı konuşmada, Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi binası bittiğinde bölgenin kültür merkezi haline geleceğini söyledi.

Samsun’un kurtuluşa giden yolda Mustafa Kemal Atatürk’ün birinci adımı attığı kent olduğuna dikkati çeken Karaaslan, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılındayız. Burası büyük başlangıçların kenti. Bu kentin merkezinde dünyaya hitap edecek formda ki ileride kruvaziyerlerin de sınırı üzerinde olmasını beklediğimiz, uğrak noktası olmasını istediğimiz bir müze olacak burası, çok değerli misyon üstlenecek. 2023 yılına atfen, ‘Türkiye Yüzyılı başlıyor’ diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın liderliğinde bu ülkede her alanda büyük gelişme yaşandı, bilhassa kültür sanat alanında yaşanan gelişmeler tüm Türkiye’ye yayıldı.” tabirlerini kullandı.

Karaaslan, Türkiye’nin neresine gidilerse gidilsin sanata, kültüre, tarihe, tabiata kıymet veren bir anlayışın yürütüldüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

“En son Kız Kulesi’nin onarımının aslına uygun formda yine yapıldığını gördük, bugün prestijiyle kamuoyuyla paylaşıldığına şahitlik ettik. İnşallah Türkiye Yüzyılı’na yakışır biçimde kentimizde bu yapıtları daha görünür hale getireceğiz. Buranın boyasında, sıvasında, taşında, her bir metrekaresinde izi, alın teri olan kıymetli emekçi kardeşlerimizle bu yapıtı hayata geçirmiş oluyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüze, Anıtlar Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Şimdiden Samsun’umuza iyi uğurlu olsun.”

Karaaslan’a ziyaretinde Samsun Rölöve ve Anıtlar Müdürü Ali Sarıalioğlu ve müzenin mimarı Rabia Işık Sula Aksakal eşlik etti.

Kaynak: AA / Veysel Altun – Siyaset

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin