CHP’li Hancıoğlu, Samsun’da taş ocağı nedeniyle yıkılan konutun olduğu bölgede incelemelerde bulundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

CHP Samsun Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Neslihan Hancıoğlu, Samsun’un Atakum ilçesi Çamlıyazı Mahallesi’nde bir hafta evvel taş ocağına materyal götürürken freni patlayan tırın çarpması sonucu yıkılan meskenin olduğu bölgede incelemelerde bulundu. Muhtar Sefer Mırık, “Köylümüz çocuk çoluğunu korumak için işini gücünü yapamaz halde. Tarlasını tapanını, işini gücünü bıraktı, çocuğumu bıraksam tarlaya gitsem, çıkar yola bir otomobil mı vurur filan tedirginliğiyle yaşıyoruz. 14 yıldır” dedi.

Samsun’un Atakum ilçesinin kırsal yerleşim ünitelerinden Çamlıyazı Mahallesi’nde bir hafta evvel kaza yaşanmıştı. Bölgede faaliyet gösteren taş ocaklarından gereç taşıyan tırlardan birinin freni, köyün tam içinden geçerken patladı ve tır çarptığı mesken büsbütün yıkıldı. Yaşanan kazada araç sürücüsü ağır yaralanırken, yıkılan konutta o esnada kimsenin bulunmaması mümkün bir faciayı önlemişti. Mahalle Muhtarı Sefer Mırık’ın daveti üzerine köye giden CHP Samsun Milletvekili ve PM üyesi Neslihan Hancıoğlu, Mırık ile kaza yerinde incelemelerde bulundu.

“TARLAYA TABAĞA GİDEMEZ OLDUK”

Çamlıyazı Mahallesi Muhtarı Muhtar Sefer Mırık, şunları söyledi:

“Geldiler 3 tane taş ocağı kurdular. Biz taş ocaklarını buraya kurulsun diye buraya davet etmedik. Gelip de bize taş ocağı lazım demedik. Birinci kurulurken yetkililere falan müracaat ettim ben muhtar olarak. Dedim ki biz istemiyoruz. Yarın bir gün mağdur oluruz. Taş ocaklarınızı, bize sizin istemenizle olmuyor bu işler, kamu faydası dediler lakin sizi de mağdur etmeyeceğiz hiçbir biçimde dediler. Her türlü yolumuzu, her şeyimizi yapacağız isteklerimizi ancak taş ocağı kurulduktan sonra, Samsun’un yükünü bizim köylü çekiyor, bütün Samsun’un muhtaçlığını karşılıyor bu taş ocaklarından giden şeyler. Ankara yolunda trafik o biçim, zati burası bir de Kocadağ olmasından ötürü olağan trafik de var. Sürat kesici koyalım, kamyonlar süratli gidiyor diye dilekçe verdim, UKOME kararı gerekiyormuş bununla alakalı, okul önleri haricinde koyamadıklarını söylediler. Köylümüz çocuk çoluğunu korumak için işini gücünü yapamaz halde köylü. Tarlasına tapanını işini gücünü bıraktı, çocuğumu bıraksam tarlaya gitsem, çıkar yola bir otomobil mı vurur filan tedirginliğiyle yaşıyoruz 14 yıldır.”

HER KAZADA SİZLER SORUMLUSUNUZ!

Neslihan Hancıoğlu ise, “Şikayette bulunmuş, bunun için tedbir alınması gerektiğini tekraren söylemiş hala duyarsız kalanlara, buradan bir daha sesleniyorum, bundan sonra olacak her olayda, burada vatandaşın başına gelecek her kaza da sizler sorumlusunuz. Derhal bu işe bir tahlil getirmelisiniz” dedi.

Kaynak: ANKA / Siyaset

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin