Samsun TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi hizmete açıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İş, ticari, tüketici ve kira uyuşmazlıklarında Samsun iş dünyasına hizmet sunması emeliyle kurulan “Samsun TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi” düzenlenen merasimle hizmete girdi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) çatısı altına kurulan Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi, düzenlenen merasimle hizmete açıldı. İş, ticari, tüketici ve kira uyuşmazlıklarında Samsun iş dünyasına hizmet verecek olan Samsun TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin açılışında konuşan Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Lideri M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Ahenk İdare Heyeti Lideri Cemil Çiçek, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin ehemmiyetine işaret ederek, iyi olması temennisinde bulundular.

“Samsun iş dünyasına güzel olsun”

Samsun Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin iş dünyası topluluğuna iyi olmasını dileyen Samsun TSO İdare Konseyi Lideri Salih Zeki Murzioğlu, “Ticari hayattaki sürat ve beraberindeki değişimlerle birlikte hukuksal ihtilaflar da süratle çoğalıyor. Bunun sonucu olarak da ihtilafların tahlili için uzun meşakkatli bir süreç başlamaktadır. Ticari hayatın önünü tıkadığından, bu ihtilafların süratli bir formda tahlile kavuşturulması iş dünyası açısından büyük değer taşıyor. İtirazla, temyizle birlikte bir davanın tahlile kavuşturulması optimist bir yaklaşımla dört yıl sürüyor. Tahlile kavuşması beklenen bir davanın yıllarca sonucunun beklenmesi, ticari hayatı sekteye uğratmakta bu durum bazen bir domino taşı tesiri oluşturarak zincirleme olarak işletmenin sonunu da getirebiliyor. İşte bu noktada TOBB Ahenk Liderimiz Sayın Cemil Çiçek’in Adalet Bakanlığı devrinde alternatif bir tahlil olarak başlattığı arabuluculuk sistemine ait olarak TOBB bünyesinde kurulan AHENK Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Tahlil Merkezi, artık odamız çatısı altında da hizmet verecek. Düşük maliyet, kısa müddette neticelenmesi, saklılık ve güvenilirlik, uzmanlık üzere anahtar kriterler üzerine kurulan bu sistemin Samsun’da değerli bir modülü olan Samsun Tahkim ve Arabuluculuk Merkezinin topluluğumuza iyi olmasını diliyorum” dedi.

Açılışa ayrıyeten, KOSGEB Lideri Hasan Basri Kurt, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, TOBB İdare Konseyi Üyeleri ve Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden gelen oda ve borsa liderleri katıldı. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İktisat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin