Samsun’a Karadeniz’in en büyük ‘kongre ve kültür merkezi’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun‘a Karadeniz’in en büyük ‘kongre ve kültür merkezi’ yapılacak. Merkezin protokol imza merasiminde konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Merkezin finansını büsbütün Samsun Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. Bu durum finansal olarak belediyenin gücünü gösteriyor. Karadeniz’de en büyük, İstanbul ile de yarışır bir eser kazandırılacaktır. 18 ay üzere bir mühlet zarfında bitirilecek” dedi.

“İstanbul ile de yarışır bir eser kazandırılacaktır”

Ticaret Bakanı Mehmet Muş yaptığı konuşmada, “Kongre ve kültür merkezi bayağı büyük planlanmış. Gelecekle alakalı kentin geleceği yeri bugünden öngörmek lazım. İstanbul’da Vatan Caddesi var. Yapıldığı vakit çok tenkit konusu olmuştu. Çok çeşitli tartışmalara sebep olmuştu. Bugün Vatan Caddesi olmasa İstanbul nefessiz kalıyor. Yeniden Yıldız’daki yollar da o günün Türkiye’sinde tenkit konusu olmuştu. Şu an Yıldız Yokuşu’nu kapatırsanız İstanbul’da yollar kilitleniyor. Münasebetiyle öngörü çok değerli bir şey. Bugünden onu görmek ve kenti planlamak gerekiyor. Değerli bir yatırım. Finansını büsbütün Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. Bu durum da finansal olarak belediyenin gücünü gösteriyor. 50 bin metrekaredir. Natürel, bunların ünite maliyetleri olağan konutlara nazaran çok daha maliyetlidir. Samsun kıymetli bir üretim merkezidir. Şu anda 1,3 milyar dolar ihracatı vardır. Bu Türkiye’nin ihracatının yüzde 1’idir. Bunu yüzde 2’ye çıkarmak üzere bir gayemiz vardır. Alışılmış, bu ekonomik hareketlilik beraberinde kültür ve sanatı da getirecektir. Hasebiyle bu kültür merkezi çok iş görecektir. Samsun tabiat olağanüstüsü bir yerdir. Tabiat turizmini burada geliştireceğiz. Yüzde 2 ihracatı gerçekleştirecek her şey var bu kentte. Karadeniz’de en büyük, İstanbul ile de yarışır bir eser kazandırılacaktır. 18 ay üzere bir mühlet zarfında bitirilecektir” sözlerini kullandı.

“İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nden sonra bildiğimiz kadarıyla metrekare olarak en büyük merkez”

Önemli bir protokol olduğuna dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir ise, “Bugün kıymetli bir imza törenindeyiz. Samsun bölgenin merkezidir. Sanıyorum Türkiye’de bütün imkanları birleştirerek stratejik maksatlara şuurlu bir formda yürüyen nadir kentlerden bir tanesiyiz. Büyükşehir Belediyesinin vizyonunu, imkan ve kabiliyetlerini çok gerçek okuyarak vizyon projeleri ile bu kenti bölgenin merkezi olarak, ayrıyeten Türkiye’nin yurt dışına açılma konusunda da büyük bir potansiyelini yorumlayarak ona nazaran hareket ediyoruz. Bilhassa bizim akıllı kent uygulamaları, trafikte tahliller, otopark uygulamalarıyla birlikte bilhassa bizim etrafa hassasiyetimizle ortaya çıkan vizyon projeleriyle üniversitemizle çok önemli iş birliği halinde çalışıyoruz. Geldiğimiz nokta prestijiyle bu salon ve buna benzeri birkaç salonumuz artık yetmiyor. Geceleri de tahsis etsek yeniden yetmiyor. Bu yeni yapılacak merkez dayanılmaz işlevlere olan bir kongre ve kültür merkezidir. Tam da bu manada üniversitenin giriş kısmı, Samsun’un en âlâ lokasyonlarından bir adedidir. Şu anda İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nden sonra bildiğimiz kadarıyla metrekare olarak en büyük merkezinin projelerini başladık. Bu protokol ile birlikte yerin temini gerçekleşmiş oluyor. Bu projenin artık ihalesini yapacağız. Bu sene içerisinde temelini atacağız. Bilhassa gençler burayı not etsin. Muhtemelen burası bir G20 tepesi yaşayacaktır. O kalitede ve o niteliktedir. Bu proje 47 bin metrekaredir. İnşaatı ile birlikte 50 bin metrekareyi bulacaktır” halinde konuştu.

Konuşmaların akabinde Lider Mustafa Demir ile OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ortasında protokol imzalandı. İmza merasimi toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin