Türkiye Kamu-Sen Genel Lider Vekili Geylan, Samsun’da konuştu Açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Kamu-Sen Genel Lider Vekili Talip Geylan, “Bu seçim siyasetin seçimi değil. Bu seçim devletin seçimidir, bana nazaran. Sonuçları itibariyle tahminen de bu ülkenin önümüzdeki bir asrına istikamet tayin edebilecek bir ehemmiyeti, hüviyeti taşımaktadır”

Türkiye Kamu-Sen Samsun Vilayet Temsilciliğince Ömer Halisdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen teşkilat istişare toplantısında konuşan Genel Lider Vekili Talip Geylan, Kamu-Sen’in 7. devir toplu mukavelesine disiplinle hazırlanacağını söyledi.

Türkiye‘nin 14 Mayıs’ta seçime gittiğini anımsatan Geylan, “En büyük duamız, niyazımız, temennimiz odur ki, sükunet içerisinde huzur içerisinde bu seçimi atlatalım. Zira görüyoruz ki, 14 Mayıs seçimlerini 15 Temmuz hain kalkışmasının rövanş maçı olarak gören kimi mahfiller, toplumumuzda bir infial uyandırmak, bir çatışma, kaos ortamı yaratmak için her tuzakları kullanıyorlar. Buna müsaade etmemek lazım. Tahriklere gelmemek lazım. Ben Türk milletinin demokrasi şuurunun, kültürünün çok sağlam olduğunu biliyorum. Bundan evvelki seçimlerde olduğu üzere bu seçimde milletimizin feraseti, basiretiyle en sağlıklı halde tamamlayacağız.” dedi.

Her seçimde siyaset kurumunun “bu seçim çok kıymetli, çok hayati bir seçime gidiyoruz” dediğini vurgulayan Geylan, “Bu bir siyasi jargondur. Bana nazaran bu pazar yapılacak olan 14 Mayıs seçimleri bundan evvelki seçimlere nazaran çok farklı bir hüviyet taşıyor. Ben şahsen şöyle değerlendiriyorum. Bu seçim siyasetin seçimi değil. Bu seçim devletin seçimidir, bana nazaran. Sonuçları itibariyle tahminen de bu ülkenin önümüzdeki bir asrına istikamet tayin edebilecek bir ehemmiyeti, hüviyeti taşımaktadır. Bu türlü görüyorum. Devletimizin elde ettiği kazanımları ya da edeceği mümkün kazanımların devam edeceği yada riske edilebileceği bir hüviyeti taşıdığına inanıyorum. Hasebiyle bütün vatanseverlerin de bu şuurla, sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum.” tabirlerini kullandı.

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Genel Lideri Ebubekir Sıddık Korkmaz ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin değerli bir süreçten geçtiğini kaydetti.

Çevrelerinin seçimi idrak edemeyenlerle dolu olduğunu öne süren Korkmaz, “Güzel, güçlü, başkan bir ülke olacaksak onun mimarları sizlersiniz. Yükümüz ağır. Burada kalmış 5 gün. 5 gün yemesek, 5 gün içmesek, 5 gün uyumasak hiçbirimize hiçbir şey olmaz. Bir oy, bir oydur mantığıyla bu 5 günü geçirip Türkiye’nin başkan ülke dizaynına gölge düşürmeyeceğiz.” diye konuştu.

MHP Samsun Milletvekili Adayı Prof. Dr. İlyas Topsakal da Türkiye Cumhuriyet Devleti’ni geleceğe hazırlayan kuşakları yetiştiren takımlar olduklarını lisana getirdi.

MHP’nin “Türkiye’nin sigortası” olarak görüldüğünü anlatan Topsakal, “Bu dünyanın yeni hali sistemsiz. Burada milliyetçiler, davacılar bir ortaya gelirse bir değeri olur. Size lakin o vakit paha verirler. Zira siz değerlisiniz. Siz fikirlerinizi gittiğiniz yerde de savunacaksınız. Doğruyu söyleyeceksiniz. Hiçbir vakit palavrasının yanında yer almayacaksınız. Yeriniz ana yapıdır. Yeriniz, doğup büyüdüğünüz, bildiğiniz ana kucağınızdır. O yüzden birliğiniz, bütünlüğünüz, beraberliğiniz çok değerlidir. Bütün milletin gözü Milliyetçi Hareket Partisi’nde.” sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Recep Bilek – Aktüel

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin