Aba güreşinde Samsun’u temsil edecekler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun Havzalı güreşçiler, Türkiye Okul Sporları Klasik Spor Kolları Aba Güreşi karşılaşmalarında Samsun’u temsilen Türkiye şampiyonasına gidecekler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye Klasik Spor Kolları Federasyonu tarafından düzenlenen ve Batıpark Güreş Alanı’nda yapılan karşılaşmalarda Havzalı öğrenciler 124 öğrenci ortasından derece yaparak Samsun’u temsil etmek hakkını elde ettiler.

Okul Sporları Klasik Aba Güreşleri Vilayet Karşılaşmalarında Havza Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Hüseyin Akça (60 kg), Efe Sözen (75 kg) ve Ömür Işıtan (70 kg) vilayet birincisi, Mehmet Akbulat (60 kg) vilayet ikincisi, Muhammet Ali Yavuz (70 kg), Samet Akça (45 kg) ve Gökdeniz Eren (75 kg) vilayet üçüncüsü, 25 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencileri Mustafa Onur Şen (85 kg) vilayet birincisi ve Fatih Yasin Kılıç (70 kg) vilayet ikincisi oldular. Birebir vakitte 25 Mayıs 1919 Spor Kulübü atletleri olan öğrenciler 6 Haziran’da Mersin’de yapılacak olan Türkiye şampiyonasına gitmeye hak kazandılar.

25 Mayıs 1919 Spor Kulübü Lideri Kemalettin Ercan, Havza’nın güreş kenti olduğunu ve bu alanda Türkiye’de kıymetli atletler yetiştirdiğini söyledi. Birinci kere bu yıl klâsik güreşlerin faaliyet programına girdiğini belirten Kemalettin Ercan, “Milletler gelenekleriyle var olur, geleneğini kültürünü kaybetmiş milletler de kaybolmaya mahkumdur. Görselliği hoş olan aba ve yağlı güreşlerimizin de dünya şampiyonasının yapılması gerekiyor. Kulübümüz sporun her branşında öğrencilerimize takviye olmaktadır. Mersin’de yapılacak olan Türkiye karşılaşmalarında atletlerimize muvaffakiyetler dilerim” dedi.

Güreş antrenörü Mehmet Şencan, “Güreş bizim cet sporumuz ve Türk milletinin kanında olan bir spor. Klâsik spor kolları ismi altında yıldızlar ve gençler okullar ortası aba güreşinin ve klâsik spor kısımlarının okullara yayılması nitekim çok önemli” diye konuştu. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin