Atatürk’ü temsil eden bayrak karaya çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atatürk’ü temsil eden bayrak karaya çıktı

SAMSUN – 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Atatürk’ün Samsun‘a ayak basışını temsil eden Türk bayrağı, askerler tarafından karaya çıkarıldı.

Atatürk’ün Kurtuluş Çabası’nı başlatmak üzere Samsun‘a birinci adımını attığı yer olan Tütün İskelesi’nde Atatürk’ün karaya çıkışını temsil eden Türk bayrağı, askerler tarafından karaya çıkarıldı. Burada 2 denizci ve 2 karacı asker ile birlikte 1 denizci subay, 19 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk ve silah arkadaşlarının karaya çıkışını canlandırdı. Askerlerin ellerinde karaya çıkarılan Türk bayrağı, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı nezaretinde 5 izciye teslim edildi.

Törende konuşma yapan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Büyük başkan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkarak ulusal gayret başlatışının 104. yılını kutlamanın gururunu daima birlikte bugün bir sefer daha yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919 tarihi milletimizin makus tarihini değiştirerek bağımsız bir devlet ve özgür bir millet olarak tarih sahnesinde yine yer almamızı sağlayan değerli bir dönüm noktası olmuştur. Bundan 104 yıl evvel bugün Bandırma vapuruyla tam da bu noktadan Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ebediyete kadar hür yaşayacak olan milletimiz için kurtuluş meşalesini yakmıştır. Artık o tarihi anı adeta tekrar yaşıyormuşçasına coşku ve gururla, ulu Türk Bayrağımızı temsili olarak karaya çıkarttık. Vatan topraklarımızın üzerinde ebediyen gururla dalgalanacak olan ulu bayrağımız gelecek kuşaklarımıza ilham vermeye devam edecektir” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Erdi Demir – Genel

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin