Atatürk’ün Samsun’a Gelişi Canlandırıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk’ün Samsun‘a gelişi canlandırıldı.

Mustafa Kemal Atatürk‘ün Samsun‘a çıkışının 104. yıl dönümü münasebetiyle Kurtuluş Yolu’nda, Bandırma Vapuru’nu simgeleyen ve o devir “Tütün İskelesi” olarak bilinen yerde inşa edilen iskelede merasim düzenlendi.

Vali Zülkif Dağlı, burada yaptığı konuşmada, Büyük Lider Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun‘a çıkarak Ulusal Gayret’i başlatışının 104. yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

19 Mayıs 1919 tarihinin, Türk milletinin makus talihini değiştirerek bağımsız bir devlet ve özgür bir millet olarak tarih sahnesinde yine yer almasını sağladığını vurgulayan Dağlı, şu tabirleri kullandı:

“Bundan 104 yıl evvel bugün Bandırma Vapuru ile tam da bu noktadan Samsun‘a çıkan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ebediyete kadar hür yaşayacak milletimiz için kurtuluş meşalesini yakmıştır. Artık o tarihi anı adeta yine yaşıyormuşçasına coşku ve gururla ulu Türk bayrağımızı temsili olarak karaya çıkaracak ve geleceğimizin teminatı olan gençliğimize teslim edeceğiz. Vatan topraklarımızın üzerinde ebediyen gururla dalgalanacak olan ulu bayrağımız gelecek kuşaklarımıza ilham vermeye devam edecektir.”

Daha sonra Türk bayrağı, deniz subayı tarafından izcilere teslim edildi.

Törene, Vali Dağlı’nın yanı sıra AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir, Samsun Garnizon Kumandanı Topçu Albay İbrahim Camcı, Vilayet Emniyet Müdürü Nihat İhtimam, Vilayet Jandarma Kumandanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, Kıyı Güvenlik Karadeniz Bölge Kumandanı Kıdemli Albay Ahmet Bahadır, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / İlyas Gün – Yeni

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin