BTP Genel Lideri Hüseyin Baş’tan 19 Mayıs iletisi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Lideri Hüseyin Baş, “19 Mayıs günü Samsun’da atılan birinci adım, işte bu inançla atılan kurtuluş adımıydı. Bu yürüyüş içerden ve dışardan türlü engellemelere karşın durdurulamadı. 38 yaşında Samsun’dan başlayan Bağımsız Türkiye yürüyüşü, yalnızca 4 yıl sonra İzmir’den düşmanı denize dökmekle yani zaferle sonuçlandı. Bizlere bu vatanı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyor ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı tebrik ediyorum” dedi.

BTP Genel Lideri Hüseyin Baş’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir bildiri yayınladı. Baş’ın iletisi şöyle:

“O, İstanbul’dan Bandırma vapuruna binip, işgal kuvvetlerinin savaş gemilerinin ortasından geçerek Samsun’a yanlışsız yola çıkarken başında bağımsız Türkiye hayali vardı. Üstelik yol arkadaşları bile buna inanmıyordu. İnanmıyorlardı zira Sevr’e imza atılmış, ülke dört bir yandan işgal edilmiş, halk da on yıllardır süren savaş nedeniyle bırakın savaşmayı karnını doyuracak durumda bile değildi. Buradan bir kurtuluş gayreti başlatmak zordu ancak imkansız değildi, zira inanmıştı. 19 Mayıs günü Samsun’da atılan birinci adım, işte bu inançla atılan kurtuluş adımıydı. Bu yürüyüş içerden ve dışardan türlü engellemelere karşın durdurulamadı. 38 yaşında Samsun’dan başlayan Bağımsız Türkiye yürüyüşü, yalnızca 4 yıl sonra İzmir’den düşmanı denize dökmekle yani zaferle sonuçlandı. Bizlere bu vatanı armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyor ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız tebrik ediyorum.”

“HAYDİ BUGÜN HER YER BAYRAK OLSUN”

BTP Genel Lideri Baş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da 19 Mayıs’ı kutladı. BTP Genel Lideri Baş’ın paylaşımı şöyle:

“Babam kaygısı ki; ‘Milli bayramlarda meskenlerinize bayrak asın, siz bayrağınızı asmazsanız diğer milletler sizin konutunuza kendi bayraklarını asmaya kalkar.’ Haydi bugün her yer bayrak olsun, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun”

“BİRAZ DA ATATÜRK’ÜN EMPERYALİST AYKIRISI KİMLİĞİNDEN VE MANEVİ İSTİKAMETİNDEN BAHSEDELİM”

Hüseyin Baş, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Büyük Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği üzere, dahili ve harici bedhahlara karşı Türkiye, tekrar gençleriyle bir tarih yazmaya hazırlanmaktadır. Umudumuzu ve Atatürk’ün gençlere verdiği tarihi misyonu canlı tutarak, kararlılıkla yürüyeceğiz” paylaşımını da alıntılayarak “Biraz da Atatürk’ün emperyalist aykırısı kimliğinden ve manevi istikametinden bahsedelim. Eminim sizler de bu istikametlerini hayli güçlü bulursunuz” notuyla paylaştı.

Kaynak: ANKA / Aktüel

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin