Samsun, ‘kardeş şehir’ Sumgayıt heyetini ağırladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kente gelen ‘kardeş şehir’ heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirten Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir, “Sumgayıt ve Samsun, iki ülke ilgilerini geliştirmek ismine rol alacak pozisyonda iki şehir” dedi.

Samsun’un ‘kardeş şehri’ olan Azerbaycan’ın Sumgayıt kenti Belediye Başkanvekili Orhan Adıgözelzade, Merasim ve Tertip Şube Müdürü Ilgar Aliyev, Belediye Meclis Üyesi Ferid Memmedov ve Sumgayıt Belediyesi Basın Koordinatörü Natevan Ahmadova, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kente geldi. Heyet, Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir’i makamında ziyaret etti. Lider Demir, ziyaret sırasında kentte yapılan çalışmalar ve gerçekleştirilmesi planlanan projelerle ilgili kısa bir bilgi verdi.

Ziyaretin akabinde açıklama yapan Lider Demir, “Sumgayıt kenti ile biz kardeş belediyeyiz. Bugün onları burada ağırlamaktan epeyce memnunuz. TEKNOFEST öncesinde biz onları ziyaret etmiştik ve sahiden çok hoş ağırlanmıştık. Çok faydalı bir ziyaretimiz olmuştu. ‘Tek millet, iki devlet’ diyoruz. Sumgayıt ve Samsun, iki ülke ilgilerini geliştirmek ismine rol alacak pozisyondaki iki kent. Bunu pekiştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Kültürel ve toplumsal alanda ilgilerimizi geliştirmek istiyoruz. Lokal idareler noktasında kuvvetli bağ kuracak iki avantajlı kentiz. Belediyecilik manasında da birbirimize örnek olacak hoş çalışmalarımız var” diye konuştu.

Sumgayıt kenti Belediye Başkanvekili Orhan Adıgözelzade ise Samsun hakkında çok hoş fikirlere sahip olduklarını belirterek “Coğrafi manada Samsun’un ne kadar hoş bir kent olduğuna tanıklık ettik. Burada bulunmaktan çok mutluyuz” halinde konuştu.

Konuşmaların akabinde karşılıklı armağan takdimi yapıldı. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Aktüel

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin