Samsun’da Fener Alayı ve Gençlik Şenliği Yürüyüşü düzenlendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun‘da “Fener Alayı ve Gençlik Şenliği Yürüyüşü”

Bakan Muş: “O gün vatanı kurtarma azim ve kararlığı vardı, bugün daha da ileriye taşıma ve götürme kararlılığı var”

SAMSUN – 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı aktiflikleri çerçevesinde, Samsun‘da “Fener Alayı ve Gençlik Şenliği Yürüyüşü” düzenlendi.

Samsun

“Kurtuluş Savaşı’nın simgesi burasıdır”

Yürüyüşe katılan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Bugün kurtuluş uğraşının başladığı gündür. Buranın kıymeti Amasya, Erzurum ve Sivas Kongreleri, onların örgütlenmesi çalışmaların yürütülmesidir. Olağan, Kurtuluş Savaşı’nın simgesi burasıdır. Bu açıdan her yıl olduğu üzere bugün de valiliğimiz bu tertibi gerçekleştiriyor. Yarın merasimler devam edecek. O günü unutmayacağız. Bunu devam ettireceğiz. Jenerasyondan nesile verilen gayret aktarılacak. Bugün güçlenen Türkiye birebir kararlılıkla devam edecek. O gün vatanı kurtarma azim ve kararlığı vardı. Bugün daha da ileriye taşıma ve götürme kararlılığı var. Tıpkı ruh devam ediyor” dedi.

Samsun hakikaten bu manada İlkadım kenti olduğunu gösteriyor”

Kutlamaların devam edeceğini belirten Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Samsun yeniden çok coşkulu bir kalabalığa konut sahipliği yapıyor. Ulu Başkan Mustafa Kemal Atatürk’ün Tütün İskelesi’nden Samsun’dan Anadolu’ya ayak basmasının coşkusunu yaşıyoruz. Bu hafta coşkulu kutlamalarımız devam ediyor. Sahiden bugün çok muazzam bir teveccüh görüyorum. Vatandaşlarımızın hepsine teşekkür ediyoruz. Samsun sahiden bu manada İlkadım kenti olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

“Gelecek kuşaklara Samsun’da başlayan o meşale ruhunu aktaracağız”

Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir, “Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda birinci adım burada atıldı. Bu akşam harikulade bir iştirak var. Gelecek jenerasyonlara Samsun’da başlayan o meşale ruhunu aktaracağız” halinde konuştu.

Yürüyüşün sonlarına yanlışsız başlayan yağmur, kutlamalara mani olmadı. Vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde vazifeli müzisyenlerin verdiği konseri ağır yağmur yağışına karşın ilgiliyle takip etti. Kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’ndaki küçük konser ile son buldu. Yürüyüşe ayrıyeten AK Parti Genel Lider Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Milliyetçi Hareket Partisi Samsun Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal, Kıyı Güvenlik Karadeniz Bölge Kumandanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun Garnizon Kumandanı Topçu Kd. Alb. Ahmet Uğurlu, Vilayet Jandarma Kumandanı Albay Ömer Ersever, İlkadım Belediye Lideri Necattin Demirtaş ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Furkan Abrek Ünal – Aktüel

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin