Samsun’da “Fener Alayı ve Gençlik Şenliği Yürüyüşü”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı aktiflikleri çerçevesinde, Samsun‘da “Fener Alayı ve Gençlik Şenliği Yürüyüşü” düzenlendi.

Samsun

“Kurtuluş Savaşı’nın simgesi burasıdır”

Yürüyüşe katılan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Bugün kurtuluş çabasının başladığı gündür. Buranın değeri Amasya, Erzurum ve Sivas Kongreleri, onların örgütlenmesi çalışmaların yürütülmesidir. Doğal, Kurtuluş Savaşı’nın simgesi burasıdır. Bu açıdan her yıl olduğu üzere bugün de valiliğimiz bu tertibi gerçekleştiriyor. Yarın merasimler devam edecek. O günü unutmayacağız. Bunu devam ettireceğiz. Kuşaktan nesile verilen çaba aktarılacak. Bugün güçlenen Türkiye tıpkı kararlılıkla devam edecek. O gün vatanı kurtarma azim ve kararlığı vardı. Bugün daha da ileriye taşıma ve götürme kararlılığı var. Birebir ruh devam ediyor” dedi.

Samsun sahiden bu manada İlkadım kenti olduğunu gösteriyor”

Kutlamaların devam edeceğini belirten Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Samsun tekrar çok coşkulu bir kalabalığa mesken sahipliği yapıyor. Ulu Lider Mustafa Kemal Atatürk’ün Tütün İskelesi’nden Samsun’dan Anadolu’ya ayak basmasının coşkusunu yaşıyoruz. Bu hafta coşkulu kutlamalarımız devam ediyor. Sahiden bugün çok muazzam bir teveccüh görüyorum. Vatandaşlarımızın hepsine teşekkür ediyoruz. Samsun sahiden bu manada İlkadım kenti olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

“Gelecek kuşaklara Samsun’da başlayan o meşale ruhunu aktaracağız”

Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir ise, “Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda birinci adım burada atıldı. Bu akşam fevkalade bir iştirak var. Gelecek kuşaklara Samsun’da başlayan o meşale ruhunu aktaracağız” halinde konuştu.

Yürüyüşün sonlarına hakikat başlayan yağmur, kutlamalara mahzur olmadı. Vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde misyonlu müzisyenlerin verdiği konseri ağır yağmur yağışına karşın ilgiliyle takip etti. Kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’ndaki küçük konser ile son buldu. Yürüyüşe ayrıyeten AK Parti Genel Lider Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili Prof. Dr. İlyas Topsakal, Kıyı Güvenlik Karadeniz Bölge Kumandanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun Garnizon Kumandanı Topçu Kd. Alb. Ahmet Uğurlu, Vilayet Jandarma Kumandanı Albay Ömer Ersever, İlkadım Belediye Lideri Necattin Demirtaş ve vatandaşlar katıldı. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Mahallî

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin