Satrançta “gençler” Samsun’da, “emektarlar’ Ankara’da atılım yapacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Satranç Federasyonu Lideri Gülkız Tulay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı aktiflikleri kapsamında Samsun’da gençler, Ankara’da ise emektarlar şampiyonası düzenleyeceklerini söyledi.

Gülkız Tulay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Mayıs’ın, bir ülkenin yazgısının değiştiği birinci atılımın yapıldığı tarih olduğunu belirterek, “Bazı gözü pek atılımlar vardır, geleceği değiştirir. Atatürk’ün Samsun’da attığı o yavuz atak koca bir ülkenin mukadderatını değiştirdi.” dedi.

“Satrançla yetişen kuşaklar büyütmeliyiz.” tabirini kullanan Tulay, “Geçmiş yüzyılda satrançta hem Türkiye için hem de Türk satrancı için büyük adımlar atıldı. Artık yine ilerleme vakti.” diye konuştu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda büyük ve manalı şampiyonalar düzenlediklerini vurgulayan Tulay, “Hem gençlerimiz hem her daim genç kalan emektar atletlerimiz katılıyor bu şampiyonalara. Ayrıyeten yeni yüzyıla girerken 2023 yılı boyunca sürecek yeni bir kampanyayı da Samsun’da başlatıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında her gözü pek ve akılcı atılımımızın, Türk satrancını daha da güçlendireceğine, evlatlarımızın hayatını değiştireceğine, bu ülkenin geleceğine güç vereceğine inanıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Türk satrancının genç atletleriyle 19 Mayıs’ta, kurtuluş gayretinin başlatıldığı kent olan Samsun’da şampiyona düzenlemekten heyecan duyduklarını aktaran Tulay, şöyle devam etti:

“Samsun’da yakılan o meşaleyi gururla taşıyacak gençlerimiz, bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin büyümesinin de en büyük teminatı. Bilhassa satranç sporunun kıymetleriyle büyüyen gençlerimizin ülkemizin aydınlık yarınlarının inşa edilmesinde kıymetli rol oynayacağına, cumhuriyetimize kararlılıkla sahip çıkacaklarına yürekten inanıyorum.”

Bandırma Vapuru Müzesi’nde özel gösteri

Gülkız Tulay, 19 Mayıs günü Bandırma Vapuru Müzesi’nde “özel satranç gösterimi” planladıklarını da lisana getirdi.

Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle “Yüzyılın Hamlesi” başlıklı özel bir kampanyayı da bu şov maçıyla başlatacaklarını anlatan Tulay, “19 Mayıs sabahı, gençlerimizle Bandırma Vapuru’nda olacağız. Ceddimizin Samsun’dan bu vapura binerek başlattığı ulusal gayrete, güçlü 100 yıllık geçmişimize, yeni yüzyılımıza ve Türkiye’ye selam vereceğiz.” tabirlerini kullandı.

Gençlerle yeni yüzyıla atak yapacaklarını vurgulayan Tulay, “Geleceğin Türk satrancının gençlerinin ataklarıyla şekilleneceğine yürekten inanıyoruz.” diye konuştu.

Tulay, Samsun’da başlayacak ve 19 Mayıs-29 Ekim 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek kampanyayla Türk satrancının yeni yüzyıldaki büyük maksat ve hayallerine de dikkati çekeceklerini söyledi.

Emektarlar Satranç Şampiyonası’nda da birinci atılımın yarın yapılacağını vurgulayan Tulay, “ruhu daima genç kalan, satranç tutkusuyla bir ömür geçirmiş emektarlara” muvaffakiyet dileyerek kelamlarını tamamladı.

7’den 70’e satranç

Samsun’daki Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası ile Ankara’daki Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası’nda 19-25 Mayıs 2023 tarihlerinde 7’den 70’e farklı yaş kümelerindeki atletler atak yapacak.

Şampiyonalarda 19 Mayıs Bayramı ve Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü nedeniyle “Yüzyılın Hamlesi” isimli kampanya doğrultusunda “Yeni yüzyıla hazırız” bildirisi verilecek.

Samsun Birinci Adım Satranç Salonu’ndaki şampiyonada 7 yaşından 18 yaşına kadar 374 sportmen atılım yapacak. Turnuvanın şampiyonu Türkiye’nin en uygun satranç atletlerinin yer aldığı 2023 Türkiye Şampiyonası’na iştirak hakkı kazanacak. Tertipte 100 bin lira fiyatında ödül ve ikramlar dağıtılacak.

Ankara’da düzenlenecek Türkiye Emektarlar Satranç Şampiyonası’nda ise 50 yaşın üstünde 142

sporcu gayret edecek.

Kaynak: AA / Musa Samur – Spor

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin