Samsun Limanı’na Samsunlular Talip

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde özelleştirme kapsamındaki Samsun Limanı’nın, ihale sürecine katılmak emeliyle oluşturulan Samsun Ortak Teşebbüsü’ne iştirak, taban hududu üstü açık olmak üzere bin dolar olarak belirlendi.

Özelleştirme ihalesi yapılacak olan Samsun Limanı’na talip olunması emeliyle TSO öncülüğünde Samsun’daki işadamlarının Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Samsun Esnaf Kefalet Kooperatifi, Samsun Hür Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Samsun Endüstrici İşadamları Derneği, Karadeniz Endüstrici ve İşadamları Derneği, Samsun Teşebbüsçüler Derneği, Müstakil Endüstrici İşadamları Derneği Samsun Şubesi’nin iştirakiyle “Samsun Ortak Teşebbüs Gurubu” kuruldu.

Ortak Teşebbüs Gurubu hakkında bilgi vermek ve iştirak sağlamak emeliyle düzenlenen toplantıda, Samsun Limanı’nın, Samsunlular’ın olması için davette bulunuldu. Samsun Limanı’na yabancıların, özel kesimin, kimi devletlerin ve sermaye şirketlerinin talip olduğunu hatırlatan Adnan Sakoğlu, talebin çok olmasının Samsun Limanı’nın ehemmiyetini bir defa daha ortaya çıkardığını söyledi.

12-30 Haziran tarihleri ortasında ihaleye başvurulabileceğini belirten Adnan Sakoğlu, “Samsun Limanı’nın ihale sürecine katılmak gayesiyle oluşturulan Samsun Ortak Teşebbüsü’ne iştirak, taban hududu üstü açık olmak üzere bin dolar olarak belirlendi. Bilhassa işadamlarımızın, halkımızın iştirakini bekliyoruz. Bin dolar sonu kolay olacak ve bu sayıdan yüksek fiyat verenlerinki de kabul edilecek. Geçmişte, Samsun Gübre Sanayi için 100 milyon dolar toplanmıştı. Tıpkı hassasiyetin tekrar gösterileceğine inanıyoruz” diye konuştu.

İhale sürecinin kısa olduğunu ve Ortak Teşebbüs Gurubu olarak gerekli hazırlığın yapılması için müddetin yeterliği olmadığını kaydeden Sakoğlu, ihalenin ertelenmesi için gerekli müracaatları yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İktisat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin