Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası, Samsun’da devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Samsun’da düzenlenen Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası devam ediyor.

İlkadım Satranç Salonu’nda gerçekleştirilen Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası’na 7-18 yaş ortasında 374 atlet katılıyor. 25 Mayıs’ta sona erecek turnuvada dereceye girenlere toplam 100 bin lira ödül ile çeşitli armağanlar dağıtılacak.

Samsun Satranç Temsilcisi Duran Karaköse, AA muhabirine, Samsun’da yeni yapılan İlkadım Satranç Salonu’nda Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası’na mesken sahipliği yapmaktan ötürü gurur duyduklarını lisana getirdi.

Dört yüz kişinin tıpkı anda satranç oynayabileceği bir salonun kente kazandırıldığı için keyifli olduklarını bildiren Karaköse, “Salonun Samsun’a kazandırılmasından ötürü Türkiye Satranç Federasyonuna, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürlüğüne ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’na çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Turnuvalara 30 vilayetten atletin katıldığına işaret eden Karaköse, şöyle devam etti:

“Çok hoş biçimde şu an karşılaşmalar devam ediyor. Turnuvada misyonlu hakemlerimize ve federasyon yetkililerimize bu manada teşekkür ederiz. Turnuvanın bir diğer özelliği de en son oynanan turnuva 95 atletle oynanmıştı. Şu anda da 300’ü aşkın atlet ile hoş bir sayıya ulaştık. Bunu daha da artırmak maksadımız. Arnavutluk’ta yapılan satranç karşılaşmalarında da ulusal atletlerimiz hoş sonuçlar elde etti, bu manada da memnunuz.”

Maçlar interaktif olarak izlenebiliyor

Şu anda birinci 20 masada oynanan karşılaşmaların canlı olarak yayınlandığını lisana getiren Karaköse, “Oynanan atakları dünyada isteyen herkes takip edebiliyor. Bu da bizim için çok değerli. Herkes hangi maçların nasıl oynandığını tahlil ederek, bilgilerine ulaşabiliyor, maçları takip edebiliyorlar internet üzerinden.” sözlerini kullandı.

Kaynak: AA / Veysel Altun – Spor

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin