Samsun’da 2 bin 678 km içme suyu çizgisi inşa edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Yönetimi (SASKİ) tarafından 2019-2022 devrinde 2 bin 678 km içme suyu, 361 km kanalizasyon ve 85 km yağmursuyu çizgisi inşa edildi.

SASKİ 2023 yılı Olağan 1’inci Genel Şura Toplantısı Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir’in başkanlığında gerçekleştirildi. Ömer Halisdemir Çok Maksatlı Salon’da yapılan toplantıda belirlenen gündem hususları görüşüldü.

“Mahallelerimizin içme suyu sorunlarını sona erdiriyoruz”

Toplantının açılış kısmında konuşma yapan Lider Demir, “Dün gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı 2. cins seçiminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Öncelikle hepimize iyi uğurlu olsun. Allah hepimiz için, geleceğimiz için, ülkemiz için, kuşaklarımız için güzel vesilelere vasıta kılsın İnşallah. Şunu da tabir edeyim; Türkiye artık dünyada çok kıymetli bir yere geldi. Bu seçim her halükarda sonuçları itibariyle hem Türkiye için hem de dünya için çok kıymetli olacak. Bu ülkenin geleceği emin ellerde. Kim ne derse desin halkın, ulusal iradenin verdiği karar doğrudur. Çok hoş bir seçimi geride bıraktık. Vazifeye geldiğim günden itibaren bu kentin insanlarının en büyük sorunu olan yol ve içme suyu konusunu çözme noktasında değerli bir vizyon çizdik. ve bu çalışmalarda artık sona geldik. Kelam verdiğimiz üzere mahallerimizin içme suyu sorununu sona erdiriyor olmanın huzurunu yaşıyoruz. Bu hizmet ile hemşehrilerimiz asırlarca artık içme suyu külfeti yaşamayacak” dedi.

Samsun‘dan Londra’ya uzanır”

SASKİ’nin 2022 yılı Faaliyet Raporu’nu Genel Şuraya sunan SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık, “Şehrimize yeni içme ve atık su arıtma tesislerinin kazandırıldığı ve içme suyu olmayan birçok köye içme suyu temin edildiği, ilçe merkezlerinde ağır altyapı çalışmalarına devam edildiği bir yılı geride bıraktık. Kurumumuz, bir taraftan ilçe merkezlerinin içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu altyapısını yenilerken öbür taraftan muhtaçlık duyulan içme suyu ve atık su arıtma tesislerini de hayata geçirmektedir. 2019-2022 periyodunda 2 bin 678 km içme suyu, 361 km kanalizasyon ve 85 km yağmursuyu sınırı inşa edilmiştir. Son 4 yılda yapılan altyapı çizgilerinin uzunluğu Samsun’dan Londra’ya ulaşmaktadır” biçiminde konuştu. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Aktüel

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin