Samsun Büyükşehir Belediyesi’nden vatandaşlara müşavere hizmeti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Samsun Büyükşehir Belediyesi‘ne ilişkin Samsun Aile Müşavere ve Eğitim Merkezi’nde misyonlu sosyolog ve psikologlar tarafından her yaş kümesinden vatandaşa muhtaçlık duydukları mevzularda müracaat hizmeti veriliyor. Bu kapsamda son 1,5 yılda 800 kişi 3 bin müşavere seansına katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Samsun Aile Müracaat ve Eğitim Merkezi (SADEM) Kadıköy Merkezi’ndeki yeni hizmet binasında faaliyetlerini sürdürüyor. 3 psikolog ve 1 sosyoloğun vazife yaptığı merkezde vatandaşlara gereksinim duydukları bahislerde müracaat hizmeti veriliyor. Her yaş gurubundan vatandaş müşavere hizmeti almak için müracaatta bulunabiliyor. Bu kapsamda son 1,5 yılda 800 kişi 3 bin müracaat seansına katıldı.

Merkezin çalışmaları hakkında bilgi veren SADEM’de misyonlu Uzman Psikolog Emrah Talay, ekseriyetle çocuklar için okul ahenk sıkıntıları, imtihan tasaları, ya da aile içi ahenk meseleleri ile ilgili hususlarda, yetişkinlerde ise iş ile ilgili problemlerde, aile içi meselelerde bilhassa sarsıntı üzere felaketlerde yaşanan travma üzere durumlar için kendilerine müracaatta bulunulduğunu belirterek, “Samsun Aile Müracaat ve Eğitim Merkezi’miz son 3 aydan itibaren Kadıköy Mahallesi’nde Kadıköy Kültür ve Ömür Merkezi’nde yeni yerinde hizmet vermeye devam ediyor. Bizler burada takım arkadaşlarımızla birlikte her yaş kümesinden vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Merkezimize tüm vatandaşlarımız gereksinimleri doğrultusunda başvurup buradaki arkadaşlarımızdan gerekli dayanağı saklılık prensibi içerisinde gönül rahatlığıyla istişare hizmeti alabilirler. Gönül rahatlığı ile gelebilirler” dedi.

Talay, mesai saatleri içerisinde 0 362 432 82 88, 0 552 952 98 30, 0 552 952 98 31 ve 0 552 952 98 32 numaralı aile danışmanlık ve psikososyal takviye sınırına vatandaşların ulaşarak istişare hizmeti alabileceğini kelamlarına ekledi.

Başkan Demir: “Her vakit yanlarındayız”

Sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalara çok değer verdiklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir, “Kentimizin alt ve üstyapısıyla ilgili çalışmalara devam edip bir yandan yeni projeleri hayata geçirirken bir yandan da vatandaşlarımızın her alanda gereksinimlerini ve taleplerini karşılamak için uğraşla çalışıyoruz. Bilhassa toplumsal belediyecilik manasında çok geniş kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın her türlü muhtaçlıklarının giderilmesi noktasında biz buradayız, her vakit yanlarındayız. Psikososyal dayanağımız de bu hizmetlerimizden birisi. Bu çalışmayı çok önemsiyoruz” diye konuştu. – SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Hayat

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Samsuncity ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin